Fotograf
Jakob Dahlström/TV4

Inspiration, Motivation och Organisation för (o)kreativa organisationer

Kreativitet kommer att vara den viktigaste kunskapen i framtiden. Att leverera innovation i konstant nya företagsstrukturer och processer är en känd utmaning för alla som försökt. Vad är nycklarna till att skapa en innovativ företagskultur, kreativa medarbetare och en större genomslagskraft för nya ideér? Hur spelar lekfullhet in? Vad är varningssignaler och vart ska resurser och investeringar satsas bäst för att ge medarbetare, ledare och styrelser störst chans att lyckas?

Magnus Göransson inspirerar med sin långa erfarenhet inom design och innovation för internationella varumärken med historier, möjligheter och tankesätt som kan hjälpa företag och organisationer att öka sin kreativitetskraft samt motivera medarbetare att leverera fastän osäkerheten är stor.

 

Presentation

Med mer än 30 patent och flertalet strategiska positioner inom bolag ledande bolag som LEGO samt sidoknäck som programledare och stuntman är Magnus sprängfylld med anekdoter och funderingar kring hur man skapar kreativa kulturer med lekfullhet och nyfikenhet – men också hur man säkrar att innovation faktiskt når hela vägen och inte fastnar i interna processer eller maktstrukturer.

Magnus Göransson bjuder på:

 • Engagerande, tankeväckande, självupplevda historier och konkreta tips kring Innovation, Kreativitet och Organisation.
 • Lekfull föreläsning med interaktiva inslag med AHA upplevelser kring innovation

Magnus Göransson är högskoleingenjör inom innovation och design har där därefter arbetat med design och innovation inom allt från från medicinsk utrustning till mobiler och Lego. Hans främsta drivkraft är förbättring.

Anlita Magnus när ni vill öka innovationen i er organisation på ett engagerande och kul sätt.

Magnus skräddarsyr alltid sina föreläsningar, workshops och utbildningar och adderar specifika och aktuella exempel och historier.

Exempel på teman och rubriker

INNOVATION & KREATIVITET

Married to Design
En föreläsning om den känslomässiga frustrationen som många designdrivna organisationer känner och hur man kan tänka kring ständiga förändringar i kreativa organisationer.

Peppande föreläsning för kreativa människor i näringslivet.

Mr Failure
Är det att ”Fail fast” som är det viktigaste för att säkerställa Innovation eller lurar vi oss själva? Magnus drar statistik och paralleller ur egna erfarenheter och visar på att det finns andra viktigare faktorer och lösningar. Generellt intressant kring innovation.

Fluid Play
Lekfullhet och Kreativitet och hur de är vårt barnasinne är grundstenen i Innovation. Magnus berättar 0m barns och vuxnas inställning till lek och hur lekfullhet inte betyder att man är oprofessionell utan istället är en tillgäng.

The Future of Design
En föreläsning om hur en handfull teknologier kommer att sammanstråla inom de närmsta åren och förändra design i grunden.


ORGANISATION & KREATIVITET

How to build an innovative organisation in 30 seconds
Magnus talar  om vad som är de viktiga komponenterna när man bygger innovationsstarka organisationer genom tillit och empati. Och vilka enkla men oändligt svåra saker som måste vara på plats inom organisationen och ledningen för att det ska funka.

Agile is no excess for bad management
En föreläsning om hur vissa missbrukar vanliga utvecklingsprocesser som Agile och Design Thinking, Radikal Cantor, etc. för att kommun med dålig planering eller dåligt uppförande och hur det skapar omvänd effekt i en kreativ organisation.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun