Intresseanmälan

Mikael Tärnlund Egen företagare, föreläsare och reservofficer, fd yrkesofficer och livvakt i högriskländer

Totalförsvarsförmåga – Ett Gemensamt Ansvar

Med vårt inträde i NATO och Sveriges stora satsning på att återuppbygga vårt gemensamma totalförsvar kommer detta att påverka oss alla på något sätt. Men vad innebär egentligen totalförsvaret? Vilka delar ingår, och vilka uppgifter har de olika komponenterna? Hur kan jag och min organisation/företag förbereda oss för att vara en del av det framtida totalförsvaret?

Mikael Tärnlund ger oss en grundläggande förståelse för vårt nationella totalförsvars olika delar och deras specifika uppgifter. Dessutom belyser han hur det nationella totalförsvaret kopplas till NATO och vilka eventuella uppgifter som kan behöva lösas på olika nivåer, exempelvis vid ett framtida värdlandsstöd

Presentation

Mikael Tärnlund har en bakgrund inom Försvarsmakten där han arbetade under 17 år och slutade som major 2005, därefter arbetade han för ett brittiskt säkerhetsbolag i Irak och Afghanistan under fem år. Efter att ha kommit hem till Sverige igen så har Mikael arbetat inom den privata säkerhetsbranschen på olika svenska säkerhetsföretag med inriktning på strategiskt, rådgivande säkerhetsarbete och driver sedan 2019 eget företag.

Mikael är även sedan 2020 reservofficer med placering på Försvarsstabens Strategienhet, Totalförsvarssektionen.

Som föreläsare är Mikael mycket uppskattad, tack vare sin breda erfarenhet inom ämnena han föreläser om samt att han är en mycket van och inspirerande talare.

Exempel på teman och rubriker

Att jobba i ett högriskland
Under fem år arbetade Mikael Tärnlund i Irak och Afghanistan för ett brittiskt säkerhetsföretag med uppgiften att skydda både anläggningar och personal.

Följ Mikaels resa från att vara yrkesofficer i svenska Försvarsmakten till att vara chef över en styrka med blandade nationaliteter och bakgrunder i några av världens mest riskfyllda länder under fem år.

Hur fungerar det att som före detta svensk officer från ett icke-NATO-land “ta befälet” över före detta sergeanter från olika av NATO:s yrkesarméer och samtidigt få dessa olikheter att klara av att arbeta tillsammans med den lokala personalen?

Hur kan man lösa den kulturella olikheten i dessa tillfälligt sammansatta organisationer där en av de stora drivkrafterna främst är pengar? Och hur får man personalen motiverad att dagligen riskera sina liv i ett krig där alla vill en illa? Dessutom, hur kan man som svensk passa in i ett helt främmande land där vanor och seder fungerar annorlunda än vad man själv är van vid?

Mikael Tärnlund ger en spännande och känslosam föreläsning som grundar sig i hans egna upplevda erfarenheter från åren han arbetade i några av de krigshärjade länderna i Mellanöstern.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards