Globalt Ledarskap - Så fungerar det i praktiken

Hur leder man i en global miljö som blivit allt mer komplex och dynamisk? Hur undviker chefer och projektledare att bli frustrerade och utbrända när de skall förverkliga visioner under svåra och ibland rent kaotiska omständigheter?

Naseem Larsson har arbetat som organisationskonsult, coach och föreläsare i en global miljö i många år och hjälpt många att bringa ordning i kaoset och att driva utvecklingen framåt i konstruktiv anda. Nu vill hon med sin bok Globalt Ledarskap – Så fungerar det i praktiken. I sin bok och i sina föredrag delar hon med sig av verktyg och analysmetoder för en virtuell omgivning, som gör livet lättare som verksam ledare i en global organisation. Hennes föredrag är igenkännande, inspirerande och lättsamma så att budskapet är lätt att ta till sig.

Presentation

Att leva i globalt styrda organisationer blir allt mer en verklighet för de flesta. Men det är inte bara stora globala företag som ser möjligheter i den globala världen, utan även små företagare kan nå ut på en global marknad och skaffa sig samarbetspartners i olika länder.

Naseem Larsson har över 30 års erfarenhet från ingenjörsdrivna internationella, globala organisationer. Med start när hon började på Vattenfall som trainee och kom att hjälpa dem i deras globaliseringsprocess, för att därefter fortsätta sin bana på stora globala jättar som IBM och Ericsson. Hon är personalvetare i grunden och har varit fokuserad på utbildning, kommunikation och organisationsutveckling under hela sin karriär. Naseem kom även att bli globalt ledande metod och processexpert inom IBM.

Globalisering har under hela hennes karriär varit en röd tråd i hennes olika roller. Hon känner sig särskilt lämpad för det eftersom hon levt internationellt sedan barndomen. Hennes far som var ingenjör från Indien arbetade på ett svenskt Ingenjörsföretag (SWECO) och kom att arbeta i både Mellanöstern och Afrika på ledande befattningar. Naseem gick då på internationella internatskolor och skapade ett stort internationellt kontaktnät som hon har glädje av än idag.

När Naseem började på IBM kom hon snart att få ett stort inflytande vid omorganisationer och även ledande befattningar när det gällde utveckling. Hon ledde också internationella kvalitetsgranskningar, bland annat ett team av metod och processansvarig i hela världen samt hade ledande roller i globala effektiviseringsprojekt. Hon har även arbetat som konsult i stora outsourcinguppdrag för bland annat Astra Zeneca. Och senare för PostNord som även utvecklade sin internationella organisation och outsourcing.

Efter många år med erfarenhet av svårigheter som man borde kunnat förutse och klarat av bättre, beslutade hon sig att skriva en bok om sina erfarenheter. Globalt ledarskap – Så fungerar det i praktiken. Det är både en bok avsedd att ge insikter, och också en praktiskt handledning i hur man till exempel hanterar tidsskillnader.

På senare år har hon jobbat mycket med kreativa projekt såsom film och foto och varumärkesutveckling och  har glädje av sina metodkunskaper när hon jobbar som filmproducent. Hennes intresse för storföretagen och vad som händer där ledde henne till att bli föreläsare, utbildare och coach för internationella toppkrafter som kommit till Sverige för att jobba. Hon har coachat många ingenjörer inom Ericsson, Ikea, Atlas Copco, Scania, Volvo, Sweco, med flera över hela landet. Många av dem har haft ledande befattningar och hon har därmed fått stor insyn i deras utmaningar framförallt när det gäller att delta i och leda internationella team.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision