Så blir du bättre på att kommunicera!

Med rätt attityd, röstläge, kroppsspråk och ordval kan du öka din karisma och trovärdighet samtidigt som du effektivt får fram ditt budskap. Nina Buchaus är retorikkonsult och en flitigt anlitad föreläsare och utbildare inom konsten att övertyga. Hon går systematiskt igenom retorikens olika beståndsdelar och hjälper dig anpassa din framtoning efter situation och syfte. Nina pratar också om digital retorik och om hur man får genomslag i det digitala mötet! Boka en inspirerande och lärorik Nina Buchaus föreläsning full av användbara tekniker!

Små nyanser gör stor skillnad i hur du uppfattas av dina åhörare. En Nina Buchaus föreläsning visar hur du kan vässa din retorik så att ditt budskap når ända fram!

Presentation

Nina Buchaus ambition är att rusta individer och företag i retorik – konkreta, specifika verktyg som utvecklar er muntliga kommunikation – från det lilla mötet till det stora mötet.

Nina erbjuder retorikkompetens genom föreläsningar, kurser eller individuell coachning. Anpassade och skräddarsydda lösningar till dina och din organisations kommunikativa behov där ni vill uttrycka er övertygande internt som externt.

Nina Buchaus har en fil.kand. i retorik och är certifierad i NLP Master Practitioner, Effective Charismatic Leadership och Group Dynamics, m.m. Hon anlitas av media för att ge råd och rön om retorik och är författare till boken ”Konsten att bli karismatisk – Med retorik”. Med andra ord vet hon hur vi människor ska uttrycka oss för att det ska gå hem hos andra.

Allt från hur du står, går och rör dig till hur du låter har en stor inverkan på hur du uppfattas av andra. Dålig hållning dödar pondus och trovärdigheten försvinner med en flackande blick, ogenomtänkt fakta och ett irriterande pennklickande när poängen dras.

Nina Buchaus hjälper dig få syn på de vanligaste fallgroparna och framgångsfaktorerna när det kommer till prat på mötet och hållbara presentationer som ger intryck.

Boka en inspirerande Nina Buchaus föreläsning eller utbildning med Nina Buchaus!

Exempel på teman och rubriker

Din digitala retorik / få genomslag i det digitala mötet
Så kommunicerar tydligare via skärmen! Ni får en enkel checklista i hur ni kommunicerar digitalt från check-in till check-ut. Ni får enkla tips med verktyg i tekniktänk, tilltal, förberedelse, kroppsspråk framför kameran och tips på en effektfullare mikronfonröst.

Föreläsningen tar upp mötets do´s and dont´s och andra digitala utmaningar. Vi pratar också om skillnaden mellan att mötas fysiskt och via skärmen och vad vi kan göra för att skapa fysisk närvaro online. Nina lägger upp föreläsningen på rätt och rolig nivå för att ni ska få med er verktyg och inspiration!

Retorik & kommunikation
En rolig och lärorik föreläsning som passar perfekt till konferensen, seminariedagen, planeringsdagen eller kick-offen! Nina Buchaus talar om de små, subtila teknikerna som gör dina budskap tydligare på jobbet, minskar missförstånden och får pratet att komma till punkt!

Under föreläsningen får du testa på kroppsspråk som gör dig tydlig och power-pauser som skapar utrymme för reflektion. Du får också veta vilka tics som irriterar mest och du blir varnad för retorikens vanligaste fallgropar.

Retorik för ledare och ledningsgruppen
Retorik är inget man föds med – det är något man tränar sig i och utövar i kommunikativa situationer. Retoriken är ledarens bästa klädesplagg för att uttrycka sig tydligt, tryggt och trovärdigt.

Under föreläsningen får du ta del av konkreta tips till att effektivt framföra dina budskap under presentationer under ledningsmöten, möten för medarbetare, kunder och potentiella samarbetspartners.

Retorik för säljare – mer karisma i mötet med kunden
En ljummen presentation säljer varken produkter eller tjänster. Nina Buchaus delar med sig av värdefulla retoriktips till hur du väcker kundens intresse och behåller det ända tills kontraktet är skrivet.

Föreläsningen innehåller korta teoripass och praktiska övningar inom områden som kroppsspråk, osäkert beteende, tics och språk som stör, med mera. Med retoriska knep får du ökad försäljning, starkare kundrelationer och mer karisma i ditt uttryck!

Fula beteenden på arbetsplatsen?
Om härskartekniker och besvärliga människor
Stoppa oschyssta attityder och lär er att se mönster som dödar glädjen på jobbet. Att osynliggöra, förlöjliga och ge feedback på oschysst sätt är plågor som drabbar oss. Det här är föreläsningen som synliggör dåliga beteenden som sätter käppar i hjulen för bra teamwork, bra resultat och gott arbete.

Få insikt, kunskap och praktiska färdigheter för att hantera besvärliga situationer och personer. Lär dig mer om konflikthantering och svåra samtal.

Nina Buchaus delar med sig av värdefulla tips till att hantera härskare och otrevliga bemötanden på ett tydligt och professionellt sätt!

Retorik för kvinnor – ta plats och påverka!
Nina Buchaus har tränat över 1 000 kvinnor i att ta mer plats! Det finns vissa skillnader i kvinnors och mäns sätt att kommunicera och den här utbildningen riktar sig till dig som vill känna till och dra nytta av skillnaderna för att kunna utstråla mer pondus och säkerhet i dina presentationer, i mötesrummet, under förhandlingen och minglet.

Nina Buchaus går in på hur du tar plats, hur du slutar ursäkta dig, hur du påverkar starkare och hur du förmedlar budskap och beslut kraftfullt. Du får också lära dig två nödvändiga karaktärer för att klara av utmanande situationer: hundens och kattens!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg