Intresseanmälan

Peder Carlquist Reporter, programledare, dokumentärproducent & utrikeskorrespondent

Reporter och utrikeskorrespondent om vår tids utmaningar och berättelser från hot spots i världen

Med sin långa erfarenhet som reporter, programledare, dokumentärproducent och utrikeskorrespondent på bland annat Sveriges Television har Peder Carlquist en bredd och ett djup som få.

Som föreläsare, utbildare och skribent tacklar Peder Carlquist vår tids orosfrågor, som propaganda, informationspåverkan, lobbyism, korruption. Från sin tid som rapportör från världens alla hörn kan han berätta med engagemang och djup, med också med humor.

Peder kan bokas som föreläsare och moderator.

Presentation

Det finns en oro i världen och Sverige idag. Många upplever att demokrati och fred är mer hotade än på länge. Det handlar om hur saklig information och klassisk journalistik utmanas av propaganda, desinformation, och lobbykampanjer, samt hur det demokratin kan naggas i kanten av korruption och politisering av rättsväsende. Peder Carlquist ordnar kurser, håller seminarier och föreläser i dessa ämnen, framför allt för journalister. Men det är frågor som berör alla.

Vid sidan av detta framträder Peder med berättelser från stora händelser, oroshärdar och vardagsliv i Asien och Europa, Afrika och Mellanöstern. Han har rapporterat från krigets Afghanistan, från maktspelet i Bryssel, från konflikternas Palestina och från Tahrirtorget i Kairo. Med saklighet och humor berättar han möten med kända, okända och ökända runt om i världen, om att bli beskjuten på Västbanken, möten med talibaner, konsten att smita från övervakare i Nordkorea, överklassbarn med viktproblem i Peking, polismagi på Borneo, barnsoldater i Liberia…

Peder Carlquist är också en engagerande föreläsare om konsten att gestalta och berätta i bild. Efter en rad dokumentärer och granskande program i SVT (bl a Uppdrag Granskning) har han gått över till kultur- och porträttdokumentärer. Våren 2016 visades miniserien Tore Wretman – kökspojken i SVT, som blev en publik- och kritikerframgång. Ett projekt under arbete är en biograffilm om Sveriges genom tiderna störste konstnär, Anders Zorn, för svensk och internationell publik.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium