Fotograf
NINA RANGØY

Cross Cultural Communication & Working in Multicultural Environments

Pellegrino Riccardo är edutainer & kommunikationsexpert som förklarar mänskliga beteenden och behov och varför det är nödvändigt. Han krossar gamla fördomar, bryter jantelagar, inskränkta tankemönster och öppnar idéhorisonten på vid gavel. Med ett unikt perspektiv både inifrån och utifrån kan han hjälpa oss skandinaver att undvika våra vanligaste fallgropar när vi ska kommunicera med människor från andra kulturer – eller med andra människor över huvud taget. Få verktygen till att förstå dig själv och andra och därmed kunna skapa förändring.

x

Presentation

Den röda tråden i allt Pellegrino Riccardi gör handlar om att nå in till våra hjärtan och intellekt så att vi kan samarbeta och förstå varandra bättre. Hans talarstil är en kombination av mästerlig storytelling, observerande humor och lärorika insikter. Varje föreläsning med Pellegrino är unik och han skräddarsyr alltid sina uppdrag efter vad du som kund vill att publiken ska lära sig.

Pellegrino växte upp i Storbritannien med italienska föräldrar, men har bott i Norge i över två årtionden. Att integrera tre helt olika kulturer har varit utmanande, men det har gett honom unika perspektiv på hur vi färgas av våra kulturer och hur man kan plocka det bästa ur de kulturer man möter.

Pellegrino Riccardi är utbildad filolog och pedagog med två universitetsgrader från Leeds och Oslo.

Han är en flitigt anlitad internationell föreläsare och utbildare som under de senaste 30 åren har rest jorden runt för att lära känna olika människor och kulturer. Han är även författare till “Bedre pappa enn sin far”, en underhållande bok med hög igenkänningsfaktor.

Exempel på teman och rubriker

 • Team: hur du får det bästa ut av dig själv och andra.
 • Kulturbyggande: hur man bygger en gemensam förståelse kring visioner, mål och värden.
 • Kulturförståelse: hur man kan jobba mer effektivt tillsammans med olika nationaliteter.
 • Motivation: vad som driver människor och vad som får dem att stiga upp ur sängen varje dag.
 • Förändring: hur man hanterar en osäker framtid på ett säkert sätt.
 • Förhandling: hur man kommer fram till en win-win-lösning.
 • Presentationsteknik: hur man förmedlar ett budskap så att det blir ihågkommet och omsatt till handling.

 

Exempel på rubriker;

La dolce vita – Hur du skapar la dolce vita på din arbetsplats
Med träffsäker humor beskriver Pellegrino Riccardi hur vi skandinaver beter oss i arbetslivet och hur den typiske skandinaven kommunicerar.

Ni får även lära er mer om de sex grundläggande mänskliga behoven och varför de är nödvändiga att integrera på er arbetsplats om ni vill ha nöjda och produktiva kollegor.

Små förändringar, stor skillnad: ge dina kunder en oförglömlig upplevelse
Möt kunden på kundens villkor och få kunden att gilla dig, lita på dig, köpa av dig och rekommendera dig till sina vänner. Pellegrino Riccardi visar med konkreta exempel hur du med enkla medel kan överträffa dina kunders förväntningar.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun