Intresseanmälan

Per Kristensson Professor i psykologi

Specialist på kundbeteende och Värdeskapande tjänster

Per Kristensson är professor i psykologi med inriktning konsumtion och innovation. Han är verksamhetsledare för CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, en av Sveriges största samhällsvetenskapliga forskningsavdelningar. “Professor Per” är en uppskattad och efterfrågad föreläsare både inom akademin och i näringslivet, nationellt och internationellt, och är gästforskare inom tjänsteinnovation vid Norges Handelshögskola i Bergen och Mälardalens högskola.

Vill du veta mer om Per Kristensson och hans föreläsningar, kontakta oss på Skillsparter som berättar vi gärna mer.

Presentation

Ett av Per Kristenssons forskningsprojekt har genomförts inom området kundinvolvering, CuDIT.

Med en metod som gick ut på att kunder fick använda ett företags varor och tjänster för att själva komma med idéer om framtida produkter och tjänster. Resultaten visade att kundernas idéer överträffade företagets egna idéer i hur innovativa de var samt vilket värde de skulle ha för kunder om de realiserats. Projektet resulterade i flera publicerade och ofta citerade artiklar samt utmärkelser för “Best article” i internationella vetenskapliga journaler och vid internationella forskarkonferenser.

Tillsammans med Klas Hallberg har han skrivit boken I kundens skor: att skapa värde utifrån mottagarens perspektiv (2020).

Under sina föreläsningar och utbildningar delar Per Kristensson med sig av insikter, stories och praktiska exempel kring hur organisationer kan skapa morgondagens lösningar på ett bättre sätt än tidigare.

Bakgrund
Per Kristensson är professor i psykologi. I sin forskning har han studerat innovations- och verksamhetsutveckling, kundbeteende, beslutsfattande samt förändringsprocesser. Som professor har han även tjänstgjort i Bergen i Norge samt Phoenix i USA.

Han har skrivit böcker såsom ”Service Innovation”, ”Service Innovation for Sustainable Business”.

Per hör till de som blivit utvalda att göra en sk TedX-föreläsning. Det skedde i samband med Karolinska Institutets 100-års jubileum. Per har föreläst för Vetenskapsrådet och medverket i ett antal TV-program såsom SVT Plus nyårsprogram.

Exempel på teman och rubriker

Att innovera med kunden i fokus
Per Kristenssons föreläser om olika delar av egen och andras forskning. Det första handlar om kreativitet, hur företag och organisationer kan generera och ta vara på kreativa idéer och bättre lyckas med sina innovationsprocesser – utan att de anställda varken är barn eller konstnärliga genier – utan helt vanliga medarbetare. Ett annat spår är hur företag och organisationer bättre kan lyckas med tjänsteinnovationer så att kunders eller användares värdeskapande processer stöds. Ett tredje spår handlar om konsumentpsykologi och alla processer kring kunders beslutsfattande under och efter sitt köp av en vara eller tjänst.

Professor Per menar att om problemet är riktigt intressant är det mer troligt att ni kommer på kreativa idéer: nya idéer som har ett värde. Han berättar att om vi lär oss om vad som motiverar oss – om vad det är som driver vår kreativitet och får den att fästa – är en tydlig nyckel till att börja använda de så kallade “okända lösningsutrymmena” i problemlösning, och dessa utrymmen resulterar i mer innovativa och värdefulla lösningar.

Per föreläser även om;

 • Värdeskapande tjänster
 • Service Design
 • Kommunikation
 • Kundbeteende
 • Beslutsfattande/Utveckling
 • Förändringsprocesser

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards