Intresseanmälan

Peter Siljerud Civilingenjör, Trendspanare & Framtidsforskare

Trender och framtid

Peter Siljerud hjälper organisationer att ta kontrollen över den egna framtiden och skapa en bättre framtidsberedskap. Det handlar dels om att stödja företag i deras omvärldsanalys och dels om att finna framgångsrika vägar framåt. Peter använder sig av beprövade metoder för att systematiskt driva förändringsarbete hos företag och organisationer framåt.Peter Siljerud har i över 15 år arbetat som trendspanare och framtidsforskare. Han har en bakgrund som framtidsstrateg på Kairos Future och omvärldsanalytiker på Intel. Peter är en erfaren och internationellt uppskattad föredragshållare som har inspirerat mer än 40 000 personer under åren.

Genom att tänka efter före kan man skapa en god framtidsberedskap – att backa in i framtiden är inget alternativ.
– Peter Siljerud

Se till att ta kontroll över din egen framtid! Boka en föreläsning med Peter Siljerud.

Presentation

Peter Siljerud har stor erfarenhet att ta fram anpassade föredrag som passar våra kunders önskemål. Han har en bred repertoar och håller föredrag om digitaliseringen, artificiell intelligens, framtidens arbetsliv och nya samhällstrender.
Peters  första bok 100 trender – din guide till framtiden utkom 2011 och nominerades till Årets marknadsföringsbok. 2012 utsågs Peter till en av Sveriges mest kreativa personer av mediehuset IDG. Peter fick i januari 2013 utmärkelsen ”Utmärkt föreläsare” av chefsnätverket Close. Under 2015 utkom hans andra bok Bryt normerna – allt du lärt dig om arbetslivet är fel. I november 2018 kom den senaste boken Supertrenderna ut.
Föredragen tar upp de senaste trenderna och skisserar kartbilder för framtiden. Med inlevelse och passion presenteras aktuella trender och scenarier som är avsedda att utmana och väcka nya tankar och idéer.
I sina föreläsningar om framtidens teknik talar Peter Siljerud bland att om att det som var science fiction för bara några årtionden sedan är verklighet idag. Utvecklingen inom IT och teknik går framåt i en rasande takt, och det gäller för företag och organisationer att hänga med i svängarna så de hinner anpassa sig.
Peter Siljerud hjälper sina åhörare att få en överblick över hur det ser ut i dag och vart vi är på väg i dagens teknik- och IT-samhälle. Åhörarna får höra om trender som intelligenta tjänster, naturliga gränssnitt och sensornätet, m.m., m.m.

 

Exempel på teman och rubriker

Peter Siljerud föreläser även under teman såsom;

Hybridarbete
Distansarbete är den största arbetsplatsrevolutionen sedan industrialismen. Denna nya form av hybridarbete, kommer att se annorlunda ut än det tidigare arbetslivet. Detta ställer nya krav på anpassningsförmåga och kräver ett helt nytt mindset av arbetsgivare. Föredraget kan med fördel kompletteras med en halvdags interaktiv workshop.

Under detta trendföredrag behandlar vi frågor som:

 • Hur förändras de anställdas inställning och drivkrafter?
 • Hur påverkas produktivitet, engagemang och välmående?
 • Hur motiverar och engagerar man anställda vid “remote first”?
 • Hur förblir man en attraktiv arbetsgivare?
 • Vilken krav ställs på framtida kontor och hur man man möta dem?
 • Vilka nya IT-verktyg står till buds för att stödja hybridarbete?
 • Tips och praktiska råd för omställning till hybridarbete

Artificiell intelligens – förändrar spelplanen för alla
Artificiell intelligens förändrar spelplanen för alla är ett fartfyllt och tankevidgande föredrag på ca 60 minuter. Talare är civilingenjören och framtidsforskaren Peter Siljerud som är utbildad inom AI med erfarenhet av att bygga neurala nätverk och arbeta med maskininlärning.

Framtidens arbetsliv – Bryt normerna
Som vi alla vet förändras världen i ett allt snabbare tempo. Men arbetslivet gör det inte. Hur kommer det sig att vi håller fast vid förlegade sätt att arbeta, skapa incitament, organisera och leda anställda?

Under detta föredrag utmanar vi konventionella sanningar och presenterar nya inspirerande sätt att bryta mot vedertagna normer. Målsättningen är att illustrera hur nya trender påverkar ledarskap, rekrytering och innovation, samt hur moderna organisationer bryter ny mark.

Framtidens marknadsföring & Retail
För närvarande sker en kraftig förändring i hur konsumenterna beter sig. Nya beteenden drivs på av radikala värderingsskiften liksom den snabba teknikutvecklingen. Inställningen till konsumtion omprövas i ljuset av nya ekonomiska och miljömässiga förutsättningar. Polariseringen mellan lågpris och premium blir allt mer påtaglig. E-handel ökar med över 15 procent årligen vilket är betydligt snabbare än butikshandeln. Sammantaget blir konsumenten allt mer svårläst och komplex.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun