Hållbart företagande och socialt entreprenörskap

Sebastian Stjern var med och byggde upp CSES – Center för Socialt Entreprenörskap Sverige, landets första inkubator för socialt entreprenörskap samt Innovationskontoret vid Stockholms universitet. Där träffade och hjälpte han över 300 entreprenörer som ställs inför samma utmaningar som han själv mött med sitt företag The Fair Tailor.

Han är idag en eftertraktad föreläsare, lärare och konsult, främst i frågor som rör entreprenörskap, sociala innovationer och kommunikation.

Presentation

Två år i rad har Sebastian Stjern utsetts till en av landets 100 uppstickare under 40, tillsammans med bland annat ministrar och entreprenörer. Han bloggar dessutom om entreprenörskap på Veckans Affärer. Sebastian brinner för hållbart företagande och är övertygad om att det går att kombinera att tjäna pengar och att rädda världen.

Under sina förläsningar beskriver Sebastian sin fantastiska resa från livet som teknisk projektledare på Volvo och Saab till att säkra en riskkapitalinvestering i ett eget klädmärke på ett drygt år. Med ett stort inslag av värme och humor berättar Sebastian om känslan att lämna några av världens största företag för att starta eget. Om att gå från tryggheten med en anställning till ett liv som entreprenör i en bransch han inte kunde något om och om hur han startade upp en produktionsanläggning i Nepal, ett land han aldrig tidigare besökt.

Sebastian Stjern arbetar idag som pr-konsult. Utöver det hjälper han andra sociala entreprenörer lyckas att förverkliga sina drömmar, bland annat via Svenska institutet och som föreläsare. Dessutom är han styrelseordförande för Kompis Sverige och sitter i styrelsen för Kodcentrum.

Exempel på teman och rubriker

Sebastians föreläsningar byggs upp kring resan med The Fair Tailor, vanligen kopplat till:

 • Vad är egentligen socialt entreprenörskap?
 • Marknadsföring med fokus på sociala medier utifrån ett företagarperspektiv, inte från en sociala-medierexpert
 • 80-talistsjukan – 40-årskris vid 28
 • Vad ska du tänka på som social entreprenör när du startar din verksamhet?
 • Hur gör man tonårsrevolt mot en entreprenörsfamilj? Man blir civilingenjör.
 • Hur man marknadsför sig utan en marknadsföringsbudget.
 • Att hitta lösningar som ger payback i flera led. Hur man kan använda sina marknadsföringspengar på ett smartare sätt helt enkelt.
 • Tjäna pengar OCH rädda världen
  Uppstarten av Sveriges första inkubator för socialt entreprenörskap

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg