Intresseanmälan

Simon Kyaga Överläkare, föreläsare och författare

Den fina gränsen mellan galenskap och genialitet

Simon Kyaga ger dig djupare insikt i relationen mellan psykisk sjukdom, kreativitet och innovationsförmåga.

Simon Kyaga är överläkare i psykiatri vid Lidingö Affektiva Mottagning och forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm, och både medicinsk och filosofie doktor i epidemiologi. Som ung läkare och blivande psykiatriker kände Simon till de fascinerande historierna om Strindberg, Hemingway, Mozart, van Gogh och Einstein – kreativa genier inom vitt spridda områden. Inte bara kända för sina livsverk, utan också för sina dramatiska livsöden. Efter att själv träffat flera patienter med exceptionella kreativa talanger blev han mer och mer intresserad av tanken att alla genier skulle vara ”galna”.

Presentation

Tillsammans med sina forskarkollegor tog han reda på svaret, de började undersöka sambandet mellan psykisk sjukdom och kreativa yrken. Vad är myt och vad är verklighet när det kommer till ”det galna geniet”? 2012 publicerades den största studien någonsin kring kopplingen mellan kreativitet och psykisk sjukdom. Studien innefattade över 1 miljon svenskar. Resultatet spreds snabbt över världen. Mer intressant forskning följde och under 2014 publicerade Simon Kyaga och hans kollegor en studie kring kopplingen mellan ledarskapstalang och bipolär sjukdom.

Simon Kyaga menar att vi hela tiden balanserar på gränsen mellan kreativitet och galenskap, det som är mänskliga drag och det som är sjukdom.

Med en gedigen medicinsk bakgrund, sin erfarenhet från forskning och sitt stora intresse för det mänskliga psyket ger Simon en spännande inblick i ett evigt aktuellt ämne – kreativitet och psykisk hälsa. Hans föreläsningar bidrar med både perspektiv och insikter.

Simon Kyaga är även författare, föreläsare, medicinsk rådgivare åt Otsuka Pharmaceutical och sekreterare i Psykiatrifonden. Han var tidigare vetenskaplig sekreterare för Sveriges Läkarförbund och sommarpratade i P1 2014.

Exempel på teman och rubriker

Det galna geniet
Var går gränsen mellan sjukdom och genialitet? Hur starkt samband finns det mellan kreativitet och psykisk sjukdom?

I denna Simon Kyaga föreläsning talar han om vad han har kommit fram till genom sin forskning och sina patientmöten. Du får en djupare insikt i kreativitet, innovation och psykisk ohälsa – ämnen som berör oss alla.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun