Intresseanmälan

Sofia Norberg

Våga chefa

Sofia Norberg, civilingenjör, arbetar idag som ledarskapskonsult. I sitt eget ledarskap fann hon ganska snart att en av de viktigaste utgångspunkterna är kunskap om människans psyke – kunskap om hur människor fungerar.

Sofia Norberg håller föredrag, leder seminarier samt handleder och coachar i ledarskap och konflikthantering. Sofia har verktygen som gör att du kan hantera konflikter och skapa en god samarbetsmiljö. Hon ger dig tips och råd om hur du ska klara de utmaningar du möter i din vardag, hur du delegerar uppgifter på ett bra sätt, hur du sätter gränser, håller svåra samtal och säger ifrån.

Presentation

Sofias Norbergs viktigaste utgångspunkt är att vi behöver kunskap om oss själva för att effektivt kunna leda andra.

Vi måste kunna lyssna, tolka och förstå likväl som nå fram med våra egna budskap. När man väljer en ledande roll kommer andras missnöje som en naturlig följd. Det gäller att hantera sig själv utifrån detta.
– Sofia Norberg

Sofia arbetar mycket med att vägleda chefer till skapa ökad motivation och ett mer jämnt fördelat ansvarstagande hos sina medarbetare. För att fungera bra som ledare är det viktigt med

 • Självkännedom – Ju mer jag vet om mig själv – desto större chans har jag att handla sakligt och förnuftigt.
 • Empati – Utifrån kunskap om mig själv se och förstå andra människors perspektiv.
 • Ansvar – Förståelse av värdet med utvecklad förmåga till ansvar.
 • Kommunikation – Identifiera och utveckla min egen kommunikationsförmåga.
 • Problemhantering – Utveckla min förmåga att hantera problem och konflikter.

Sofia är tydlig och engagerande, och talar skickligt och fängslande om sina ämnen med stor igenkänning och aha-upplevelser. Hennes förhållningssätt är icke-dömande och hon framhåller att pekpinnar väldigt sällan leder till utveckling. Att skratta ordentligt åt sig själv är en bra början till egen utveckling.

Hon är medförfattare till bland annat boken “Våga chefa!”.

Exempel på teman och rubriker

 • Ledarskap
 • Medarbetarskap
 • Arbetsmiljö
 • Kommunikation
 • Samarbetsträning
 • Konflikthantering
 • Att leda andra utan att vara chef
 • Så hanterar du svåra personalfrågor

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg