Blir världen bättre? Global utveckling med fokus på mänsklig utveckling

Staffan Landin föreläser om fattigdomsbekämpning, mänsklig utveckling och förhållanden i världen. Han ger ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem världen står inför och han håller budskapet klart och enkelt utan att för den delen bli ytlig – tvärtom – han har statistiken som visar hans slutsatser.

Staffan är journalist och samhällsvetare med ett brinnande intresse för den global samhällsutvecklingen. Han har arbetat på FN med utvecklingsprogrammet UNDP och även på Stiftelsen Gapminder i samarbete med professor Hans Rosling.

Vill du få en bättre uppfattning för hur världen ser ut och fungerar? Boka en initierad och spännande föreläsning med Staffan Landin!

Presentation

Mellan åren 2007-2010 arbetade Staffan Landin för Stiftelsen Gapminder med att göra tråkig statistik om utvecklingen i världen intressant och möjlig att förstå.

Staffan Landins förhoppning med hans föreläsningar är att deltagarna ska få upp ögonen för något de inte trodde, ville tro, eller bara inte ens kände till. Utvecklingsområdet är fullt av spännande fakta som helt enkelt bara passerar vår del av världen utan anmärkning.

Staffan talar om sådant såsom; Hur ser egentligen utvecklingen ut på global nivå? Går det åt rätt eller fel håll? Det är viktigt att vår bild av världen stämmer någorlunda överens med sanningen. Han talar om sambanden mellan livskalitet, utbildning och ekonomiska förutsättningar. Vilken inverkan sociala förhållanden har på samhället. Att många av våra förutfattade meningar om vår värld inte stämmer.

I sina föreläsningar berättar Staffan om de stora fundamentala trender som påverkar vår omgivning och levnadsvillkor och ger även en historisk bild av världsförändringarna. Med statistik som främsta verktyg påvisar han vilka de största framgångsfaktorerna är för ett väl fungerande samhälle, och hur de direkt påverkar varandra.

Statistik kan vara väldigt tråkig, men det kan också vara otroligt intressant. Det handlar om att förstå vad statistiken visar, att man kan tolka trenderna och att förstå att det faktiskt handlar om människor och inte om siffror.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium