Intresseanmälan

Stefan Tengblad Professor Human Resource Management & föreläsare

Vinnande ledarskap, chefskap och medarbetarskap

Stefan Tengblad är professor i företagsekonomi vid Global Centre of HRM vid Göteborgs universitet, och han är Sveriges första professor i Human Resource Management.

Hans omfattande forskning handlar om medarbetarskap, chefers arbete, ledarskap, organisering och HR-arbete samt arbetar mycket för samverkan mellan akademi och arbetsliv.

Presentation

Stefan Tengblad har skrivit eller varit medförfattare till en rad böcker där han ger kunskap som ger en övergripande förståelse för den komplexitet som genomsyrar dagens arbetsliv och dess ledning. Chefer i komplexa organisationer behöver hantera osäkerhet och överraskande händelseförlopp för att organisationen ska fungera väl. Det kräver att cheferna har förståelse för de förutsättningar som gäller i sådana organisationer, till exempel att beslut samproduceras i och utanför ledningsgrupper, att professionsföreträdare har ett betydande inflytande och att konkurrerande normsystem är vanliga.

I sin forskning, föreläsningar och böcker  diskuteras och visas kopplingarna mellan chefskap, ledarskap och medarbetarskap samt behovet av att betrakta alla tre parallellt. Chefskap, ledarskap och medarbetarskap sätts och diskuteras i relation till forskning om makt, ansvar, förändring och kultur – som alla är centrala aspekter när ledning organiseras.

Några exempel på böcker är Stefan Tengblad är författare eller medförfattare:

 • Chefskap, ledarskap och medarbetarskap (2020, Studentlitteratur)
 • Vinnande ledarskap: att organisera för topprestation inom idrottsklubbar (2019, Volante)
 • Att leda i en komplex organisation: Utmaningar och nya perpektiv för chef (2018, Natur & Kultur Akademisk)
 • Medarbetarskap: så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar (2017, Liber)

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards