Intresseanmälan

Stefan Tengblad Professor Human Resource Management & föreläsare

Vinnande ledarskap, chefskap och medarbetarskap

Stefan Tengblad är professor i företagsekonomi vid Global Centre of HRM vid Göteborgs universitet, och han är Sveriges första professor i Human Resource Management.

Hans omfattande forskning handlar om medarbetarskap, chefers arbete, ledarskap, organisering och HR-arbete samt arbetar mycket för samverkan mellan akademi och arbetsliv.

Presentation

Stefan Tengblad har skrivit eller varit medförfattare till en rad böcker där han ger kunskap som ger en övergripande förståelse för den komplexitet som genomsyrar dagens arbetsliv och dess ledning. Chefer i komplexa organisationer behöver hantera osäkerhet och överraskande händelseförlopp för att organisationen ska fungera väl. Det kräver att cheferna har förståelse för de förutsättningar som gäller i sådana organisationer, till exempel att beslut samproduceras i och utanför ledningsgrupper, att professionsföreträdare har ett betydande inflytande och att konkurrerande normsystem är vanliga.

I sin forskning, föreläsningar och böcker  diskuteras och visas kopplingarna mellan chefskap, ledarskap och medarbetarskap samt behovet av att betrakta alla tre parallellt. Chefskap, ledarskap och medarbetarskap sätts och diskuteras i relation till forskning om makt, ansvar, förändring och kultur – som alla är centrala aspekter när ledning organiseras.

Några exempel på böcker är Stefan Tengblad är författare eller medförfattare:

 • Chefskap, ledarskap och medarbetarskap (2020, Studentlitteratur)
 • Vinnande ledarskap: att organisera för topprestation inom idrottsklubbar (2019, Volante)
 • Att leda i en komplex organisation: Utmaningar och nya perpektiv för chef (2018, Natur & Kultur Akademisk)
 • Medarbetarskap: så får du dina medarbetare att ta initiativ och känna ansvar (2017, Liber)

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB