Intresseanmälan

Stig-Björn Ljunggren Fil.dr. i statsvetenskap, författare, frilansskribent & samhällsdebattör

Samhällsdebattör, skribent och politisk analytiker

Nyfikenheten på samhällsfrågor, att försöka förstå hur allt hänger ihop, har alltid varit samhällsdebattören Stig-Björn Ljunggrens främsta drivkrafter.

Stig-Björn syns ofta i TV när det gäller politisk analys. Hans föredrag handlar bland annat om globalisering, individualisering ideologier, politiska värderingar och inte minst det politiska läget. Han är fil.dr. i statsvetenskap och undervisar regelbundet vid Uppsala Universitet.

Presentation

Stig-Björn Ljunggrens ämnen är omvärldsanalys – globalisering, individualisering, kunskapssamhälle, urbanisering, politiska värderingar och ideologier – främst socialism, liberalism, konservatism, feminism, ekologism, populism samt fundamentalism (exempelvis islamism) och på senare tid (ny)fascism.

Han talar även om de politiska partierna – exempelvis ”de nya moderaterna” eller ”vart går (s)”. Andra ämnen är medias makt och propagandan – den moderna opinionsbildningen. Stig-Björn kan däremellan även skämta till den rejält och begå ett slags politisk ståuppande vid middagar och liknande där han blandar seriösa analyser med kåserande.

Stig-Björn Ljunggren är författare, frilansskribent, föredragshållare och flitig samhällsdebattör vars artiklar kan läsas i en lång rad olika tidningar och publikationer. Han är dessutom en ofta sedd gäst i TV-sofforna. Han är Fil.dr. i statsvetenskap och undervisar regelbundet vid Uppsala Universitet. Stig-Björns författarskap är inriktat på ideologier, politik och politiker samt på media, och han driver sedan länge mejlinglistor och bloggar.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg