Hur skapar vi och bibehåller energi och arbetsglädje i en föränderlig värld

Susanne Fredriksson har föreläst och utbildat företag och organisationer under många år i syfte att skapa ett positivt arbetsklimat, där arbetsglädje och engagemang blir en del av företagets kultur och varumärke. Hon har en förmåga att ”måla” insikter med igenkänning och lyfter storytelling till nya höjder.

Hon varvar humor och allvar som gör att hennes föreläsningar och utbildningar sitter i länge.

Susanne ger oss inte bara kunskap om emotionella färdigheter, utan även redskap och verktyg, hur vi kan förvalta kunskapen i handling. I vår vardag, varje dag.

Presentation

Susanne Fredriksson är pionjär inom området att skapa motivationshöjande insatser. Redan 1991 blev hon Årets Nyföretagare för de utbildningar hon tog fram för att stärka sina anställdas motivation och engagemang. Oförtröttligt har hon fortsatt sitt arbete i den andan

Hon tar med oss på en ”resa” som berör, väcker eftertanke och insikter om hur individ, organisation och ledarskap är ett samspel, där alla måste ta sitt ansvar i sin roll, och där vår attityd och vårt engagemang är avgörande, för att nå framgång.

Hur man förebygger och hanterar konflikter när/om de uppstått är ämnen som Susanne berör med varsam hand.

Det coachande ledarskapet ligger Susanne varmt om hjärtat. Att hjälpa företagare/chefer/ledare att hitta och förstå kraften i ett coachande förhållningssätt ger kommunikation en ny innebörd och är en självklar nyckel till framgång.

Hon sprakar på scen. Hennes närvaro är påtaglig och fyller sina åhörare med energi. Hon når inte bara ”ut”– utan även ”in”.

En liten grupp svetsas samman, kick-offen får en kanonstark början, stora grupper jobbar i mindre workshops, och tillsammans skapar det enhet som blir magi för deltagarna.

Susanne Fredriksson föreläsningar är en språngbräda för mer processinriktade utbildningar där fördjupningsmöjligheter finns tillgängliga, behovsanpassade, för grupp/individ/organisation.

Om du bokar Susanne

 • får du en arbetsgrupp som speglar sig inåt och där de själva ser sin egen roll att vara med och skapa sin arbetsmiljö
 • får en upplevelse där skratt och gråt gör att eftertankens sötma får utrymme
 • får verktyg och redskap att jobba vidare med utveckling, processer så energi och arbetsglädje blir en naturlig del av vardagen
 • får förståelse över vad tacksamhet, generositet och värme kan göra för oss själva i våra relationer på alla nivåer

Susanne har skrivit böckerna ”Flykten från spelad trygghet” och ”Hjärtliga betraktelser”.

Föreläsningar & Workshops
För att fördjupa de ämnen som berörs har Susanne ofta workshops som är mycket uppskattade. En föreläsning som grund och därefter workshops med interaktivitet som ger aha-upplevlelser.

Föreläsningarnas längd behovsanpassas, vanligtvis 1-2 timmar.
En föreläsning är grunden och därefter workshops med ungefär lika lång tid, beroende på behov.

Exempel på teman och rubriker

MEDARBETARSKAP
Friska relationer – friska arbetsplatser
Susanne Fredriksson sätter fingret på vad friska relationer gör med oss och vår omgivning. Friska relationer påverkar vårt välbefinnande, ökar vår kreativitet och gör oss mer öppna för förändring och utveckling.

Susanne visar hur våra attityder speglas i kroppsspråk och tonfall. Genom att sätta oss i olika ”bikupor” (workshops) får vi nya insikter om hur vi skapar trygga och välmående team. Vi får lära oss hur vi tillsammans höjer vår prestationsnivå och lyfter varandra.

Och inte minst – du kommer att inse varför en röd ballong är nyckeln till visdom!

LEDARSKAP
Ledarskap som förenar, stärker och motiverar
Hur kan man känna sig trygg i sitt ledarskap, och hur får man sina medarbetare att känna sig delaktiga men inte överkörda?

Ett gott ledarskap handlar om att ena människor kring ett gemensamt mål, att inspirera och ge energi – men också om att sätta gränser. Oavsett om du leder en mindre grupp eller ska samordna en hel organisation så måste ditt ledarskap grundas i förtroende, och konsten är att både få och behålla det.

Med en stor dos humor och många anekdoter ökar Susanne vår självkännedom och hjälper oss att bli tryggare i vårt ledarskap. Du får verktygen som behövs för att förena, stärka och motivera ditt team och ta fram det bästa hos dem.

SJÄLVLEDARSKAP
Självkänsla och självförtroende, grunden för motivation
Självkänsla och självförtroende är en färskvara. Hur gör vi om motivationen har blåst bort, självkänslan har börjat svikta och självförtroendet har fått sig en knäck?

I den här föreläsningen tar Susanne Fredriksson med oss på en resa som boostar livsglädjen. Hon visar vad som kan hindra vår självkänsla och hur vi kan ta itu med personliga rädslor.

Susannes generösa personlighet och direkta tilltal gör det omöjligt att värja sig mot de mentala kullerbyttor och språng hon utsätter en för, och efteråt infinner sig samma känsla som efter ett skönt träningspass – man är varm, trött och lycklig.

Referenser

”Vilka fantastiska dagar hoppas du kände som vi att det gick hem därav alla positiva kommentarer från dina föreläsningar”.
Ior Berglunde, förvaltningschef, Mölndals kommun

”Hon träffade ett väldigt känsligt kärl i mitt hjärta, nämligen glöden och passionen som jag hade förr i tiden. Jag upptäckte att det aldrig är försent. Tusen tack!”

”Jag var nyss på ditt seminarium om energi och arbetsglädje och vill bara berätta att du gjorde min dag. Ditt pepp gav mig en sån energibomb att min ballong självfylldes. Fantastisk känsla! Nu har jag energi till att sprida glädje och fokusera på hur jag tar det oavsett hur jag har det. Fortsätt göra det du gör!”
Cornelia, Jeppsson Sony Mobile Ericsson

”Oj, vad du inspirerat mig. Satt med ett leende på läpparna när jag åkte hem. Tack för en underbart bra föreläsning. Fler än jag skulle behövt lyssna på dig från min arbetsplats.”
Annica Björk

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium