Intresseanmälan

Tareq Taylor TV-kock, kokboksförfattare & föreläsare

Fotograf
Cecilia Vikbladh

Gourmetkrögare om mat, människor och kärlek

Tareq Taylor är kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock, känd från en rad TV-program såsom Trädgårdstider, Go’kväll, Historieätarna, Tusen år till julafton, Plus och Sommarlov.

Idag driver han restaurangen och matstudion Kockeriet i Malmö. Han är också engagerad i projekt som rör utbildning, hållbart boende och odling. Vidare är han en uppskattad och flitigt anlitad och föreläsare och föredragshållare.

Presentation

Tareq Taylor har även haft ett eget program på BBC Lifestyle Tareq Taylor’s Nordic Cookery där han nått ut med sin matkunskap till en internationell publik i över 116 länder. Vintern 2015 såg även alla barn Tareq som kocken i julkalendern 1000 år till julafton.

Under hösten 2017 medverkade Tareq i Kockarnas Kamp (TV4) och vann! Kockarnas kamp är en tävling, i vilken åtta av Sveriges främsta kockar ställs mot varandra och tävlar i olika grenar som kräver både snabbhet, kreativitet, precision och inte minst tävlingsnerver. Nyligen utsågs Tareq Taylor till Bästa Malmöambassadör på Malmö Näringslivsgala 2018.

Sedan 2011 är Tareq även känd som kokboksförfattare med titlar som ”Tareq Taylor: om mat och kärlek”(som för övrigt var nominerad som ”Best first cookbook 2011 i den interantionella tävlingen Gourmand World Cookbook Award), ”Tareq Taylor: klassiker” och nu senast ”Tareq Taylor: Helt enkelt”. Tareq har även skrivit ”Sylta, safta och lägg in” som vann Måltids Akademins pris för bästa speciallitteratur i metodkategorin 2012. Våren 2015 kommer kokboken, ”Tareq Taylors Nordiska matresa: mat, drydk drömmar och inspiration” med mängder av goda recept från hans spännande resor i Norden. Den ges också ut på engelska under titeln ”Tareq Taylor’s Nordic Cookery”. Det senaste tillskottet är ”Mat som gör gott: ny vardag med Tareq Taylor” där läsare inspireras till att laga läcker, hälsosam mat som fungerar i vardagen.

Exempel på teman och rubriker

Tareq Taylors föreläsningar kan givetvis anpassas efter specifika önskemål och innehålla matlagningsinslag.

Klimatsmart mat och hälsa
Tareq brinner för mat som gör gott för människan och vår planet.

Mat och Kärlek
Tareq har en livslång och passionerad kärlek till mat. Följ med Tareq på hans livsresa i matens universum, där mat och kärlek ständigt möts och förenas. Mer personligt än så här blir det inte!

Mat som gör gott
Med utgångspunkt i sin populära bok Mat som gör gott, talar Tareq olika förhållningssätt till mat och hur vardagen kan bli både njutningsfull och nyttig.

Det Nordiska skafferiet – maten och människorna
Tareq berättar om sitt stora intresse för det nordiska köket. Genom sitt arbete med programserien Tareq Taylor’s Nordic Cookery har han rest runt och utforskat det fantastiska utbud av ingredienser som finns i de Nordiska länderna. En resa som bjudit på stor gastronomisk inspiration och även på underbara möten med människor som brinner för det degör.

Tareq – matentreprenörens resa
Tareq berättar med inlevelse om sin resa från Kockutbildningen via gourmetrestaurangen Trappaner och Slottsträdgårdens kafé, Kockeriet och dagens arbete som folkkär TV-kock och krögare – ständigt på utkik efter nya utmaningar.


I samarbete med Promotor Media

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium