Intresseanmälan

Tommy Lundberg Kommunikationsrådgivare & författare till Ledarskap på apstadiet & Motivationskoden

Motivationskoden - vad är det som gör att vi blir motiverade, inspirerande och engagerade?

Tommy Lundberg förmedlar i sina föreläsningar inspirerande information och värdefullt vetande om kommunikation, ledarskap och medarbetarskap. Med en gemensam nämnare som grund – vårt mänskliga beteende, som många gånger är långtifrån så rationellt som vi vill tro. Det bjuder in till spännande vinklingar och annorlunda syn på vår tillvaro.

Presentation

Han blandar ekonomisk och psykologisk forskning med studier om hur känslan och tanken samspelar, och inteminst hans egna erfarenheter som företagare och ledare. Allt på ett sätt så att människor känner igen sig.

Tommy Lundberg är kommunikationsrådgivare och författare till flera uppmärksammade böcker om kommunikation, ledarskap och medarbetarskap och är nu aktuell med sin nya förläsning som är baserad å hans bok ”MOTIVATIONSKODEN – från Management till Humanagement”.

Tommy Lundberg har tillsammans med beteendevetaren Ola Berggren skrivit två prisbelönta böcker om ledarskap: ”Ledarskap på sandlådenivå” som nominerades till Årets Ledarbok 2006 och ”Ledarskap på apstadiet”, som blev nominerad till Årets HR-bok 2010.

Exempel på teman och rubriker

Vad är det som gör att vi går igång på jobbet
 – att vi blir inspirerade, engagerade och motiverade?
Med sin nya föreläsning vill Tommy Lundberg inspirera chefer och medarbetare att tänka bort bonusar och belöningar och istället utgå från de grundläggande mänskliga behov som ligger bakom vår inre motivation.

Föreläsningen baseras på boken ”Motivationskoden” och Tommy vill ta åhörarna med på en resa genom ekonomisk och psykologisk forskning, den mänskliga hjärnans märkliga vindlingar och hans egna erfarenheter och tankar om hur vi beter oss och varför. Tommy tar bland annat upp ämnen som varför kemi är ett viktigare ämne än ekonomi för en ledare, varför löneförhöjningar inte höjer prestationen, varför människor vill spela roll snarare än en roll och varför piskor och morötter inte fungerar. Och mycket mer som är avgörande för människors motivation i arbetet!

Föreläsningen passar både för chefs- och medarbetargrupper, och kanske allra helst för båda grupperna tillsammans, eftersom modernt ledarskap i allt högre grad handlar om ett samspel mellan chefer och medarbetare.

Skulle du vilja jobba med dig?
På papperet kan man beskriva den här föreläsningen som ”en inspirerande och tankeväckande betraktelse kring vad som ligger bakom ett positivt, produktivt arbetsklimat och den enskilde medarbetarens ansvar för sin egen och gruppens utveckling. Hur stärker man gruppens gemensamma förmåga? Vad är det som skapar sammanhållning i en arbetsgrupp? Påverkar din attityd företagets utveckling? Vilket ansvar har du som medarbetare för företagets kultur? Det är några av de frågeställningar Tommy Lundberg tar upp. Målet med föreläsningen att få publiken att tänka till och fundera över varför vi beter oss som vi gör och hur vi kan förändra oss till det bättre. Eller för att citera boken med samma namn som föreläsningen: ”Om man vill bli bra på att jobba med andra kan man behöva jobba lite med sig själv.”

Föreläsningen är lika intressant för breda medarbetargrupper som för chefer som vill få medarbetarna med sig. Den kan utgöra en inspirerande start på ett internt förändrings-, eller vi kanske ska säga förbättringsarbete, i ett företag eller en organisation, en avdelning eller en arbetsgrupp. Tommy kan också erbjuda också en workshop, som en förlängning och fördjupning av föreläsningen, som kan skräddarsys utifrån gruppens eller företagets förutsättningar.

Ledarskap på apstadiet
Vi människor vill gärna tro att vi är rationella varelser, men det mesta av våra tankar och beteenden styrs av våra djupast liggande känslosystem – känslosystem som är flera miljoner år gamla och som har påverkats ytterst lite av Facebook, Twitter och Instagram. Genom att studera våra närmaste släktingar – schimpanserna – och spegla våra beteenden i deras, kan vi finna vägar till ett mänskligare ledarskap och återfå en förlorad känsla för vad som får människor att må bra och prestera bättre i grupp. Den här föreläsningen är en på många sätt hisnande evolutionsresa från Afrikas djungler till vårt moderna informationssamhälle, från vår ursprungliga jakt på föda till jakten på pengar, från regnskogen till arbetsplatser, möteslokaler och styrelserum. Primatforskning blandas med kognitiva studier, ekonomisk forskning, egna erfarenheter och tankar.

Föreläsningens budskap riktar sig till chefer och ledare men är i grunden lika intressant för alla medarbetare som vill utveckla sin förmåga att kommunicera och samarbeta. Eller annorlunda uttryckt: ”Det här är en föreläsning för alla människoapor som har med andra människoapor att göra.”

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

    * Obligatoriska fält
    Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

    Kundutlåtanden

    "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

    Ingemar Gustavsson, Actemium

    " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

    Maria Dahl, Partille kommun