Intresseanmälan

Tommy Wilén Leg naprapat & expert inom ergonomi och hälsa

Hälsokultur och framtidens arbetsmiljö

Tommy Wilén, leg. naprapat och expert inom ergonomi och arbetshälsa, vidgar synen på arbetsmiljö och dess påverkan på anställdas humör och arbete. Han berör bland annat ergonomi, psykisk och fysisk hälsa, vanliga arbetsskador och hur alla dessa komponenter mer eller mindre influerar ett företags prestation och välmående.

Med en stor dos humor och kunskap inspirerar och utbildar Tommy dig till att skapa varaktiga, hälsofrämjande förändringar som i sin tur leder till bättre resultat.

Välkommen att boka en inspirerande föreläsning fylld av den allra senaste forskningen och förbättra välmåendet i er organisation redan idag!

Presentation

För alla företag och organisationer som vill satsa på att utveckla arbetsmiljön och sina medarbetares hälsa är Tommy Wilén ett självklart val som föreläsare. Med sin expertis inom arbetsmiljö, den hybrida arbetsplatsen, hälsa, friskvård och ergonomi så kan Tommy Wilén ta ett helhetsgrepp på vilka typer av förändringar som gynnar just er bäst.

Tommy Wilén är en av Sveriges mest uppskattade experter och inspiratörer inom ergonomi och hälsa. Tommys föreläsningar kan beskrivas som underhållande och pragmatiska. Det är skratt med många igenkännande historier från arbetsplatser och samtidigt en presentation av långsiktigt hållbara och hälsofrämjande strategier. Alla företag som värdesätter en god arbetsmiljö och samtidigt vill bjuda in till ett glädjefullt event kan definitivt gynnas av ett besök från Tommy Wilén.

Organisationer som är i processen att införa aktivitetsbaserat arbete (ABW) bokar ofta Tommy som inspirationsföreläsare. Här väver han ihop ämnen som hälsofrämjande ledarskap och employer branding med den eviga frågan: ”Men… vad kommer hända med min kontorsstol?

 • Tommy hjälper dig att optimera din egen prestation och arbetshälsa oavsett om du befinner dig på kontoret eller jobbar hemifrån.
 • Med sina underhållande och lärorika föreläsningar hjälper han er att förbättra hälsa och engagemang i företaget genom enkla men effektiva arbetsmiljöstrategier.
 • Tommy Wilén är känd som en av Sveriges mest underhållande föreläsare inom hälsa och ergonomi.

Exempel på teman och rubriker

Hälsokultur
Hela idén med arbetsmiljöarbetet i en organisation handlar om att främja hälsa. Men vad är hälsa egentligen och hur ska vi göra för att nå dit tillsammans?

Räcker det verkligen att bara köpa gymkort till alla anställda? Att lägga tid och pengar på den sortens hälsosatsningar som egentligen bara frälser de redan frälsta? Troligen inte.

För att må bra i framtidens hybrida och gränslösa arbete behöver vi tillsammans skapa en hälsokultur, där vi går djupare och faktiskt förändrar hur vi arbetar. Där vi tittar på saker som: arbetstempo, stress, återhämtning under arbetstid och rätten att koppla ner sig på fritiden. För hälsa idag behöver handla om så mycket mer än bara fysisk hälsa – om hur det känns i kroppen. Hälsa behöver också handla om hur det känns i huvudet och hur det känns i hjärtat.

Med sin akademiska bakgrund och jordnära syn på hälsa ger Tommy i den här inspirerande föreläsningen massor av praktiska tips och tekniker för att skapa och befästa hälsosamma vanor både för dig som individ och i hela din organisation

Gerillaergonomi / Bli din egen ergonom
 – Föreläsningar om hur man arbetar var man än är
Den hybrida arbetsplatsen ger oss en massa nya möjligheter men också en mängd nya utmaningar. En av dessa är just ergonomi. För hur ska man göra när man flyttar runt mellan köksbordet i hemmet, skrivbordet på jobbet och det virtuella mötesrummet? När man inte alltid har optimala förutsättningar och utrustning. Hur ska man då tänka kring ergonomi?

Med ett ord: ANNORLUNDA. Sättet som vi lär ut ergonomi är ganska schematiskt. Vi har alla sett bilderna på personer som sitter raka i ryggen, med raka ben och blicken stint fäst på en datorskärm som är EXAKT en armslängd från sina ansikten.

Det är inte hela sanningen och det är inte så vi funkar. I Tommys föreläsningar kommer du få lära dig grunderna i Gerillaergonomi och börja lära dig att tänka som en ergonom så att du själv kan hitta bra och kreativa lösningar – oavsett varifrån du jobbar.

Gerillaergonomi handlar om att ta det man har till hands och göra det bästa av situationen. För att lyckas med det krävs kunskap om kroppen och mod att våga gå sin egen väg.

Mod att våga sitta lite fult och veta att kroppen inte går sönder av det så länge man varierar. Mod att våga släpa fram strykbrädan och köra den som ståbord en stund. Att våga föreslå ståmöten för arbetsgruppen. Att planera in regelbundna promenader i schemat. Byta arbetsställning ofta. Gå och träna eller fika eller vad som helst som inte är datorarbete.

För ergonomi handlar om att anpassa en arbetsplats utifrån vad kroppen och hjärnan mår bra av – och vi mår bra av rörelse och variation. Därför behöver vi skapa en hållbar och hälsosam arbetsmiljö och arbetskultur.

Välkommen att boka Tommy Wilén för en underhållande, inspirerande och matnyttig föreläsning där han går igenom tankesätt och praktiska tekniker för att få till en bra arbetsmiljö var man än är. Det utlovas skratt, aha-upplevelser och hög igenkänningsfaktor.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards