Komplexitetens paradox: varför kontroll inte är svaret på dagens utmaningar

Förändring har aldrig skett så snabbt som det gör idag. Vi förändrar hur vi interagerar med varandra, teknologin vi använder och våra arbetsuppgifter. Hur ska vi agera när komplexiteten ökar och förändring blir en del av vardagen? I denna ständiga omvandling blir förståelsen för komplexitet och anpassningsbarhet nyckelkompetenser. Nicholas Fernholm hjälper navigerar dessa utmaningar med fokus på att välkomna förändring, vilket oftast öppnar dörren till nya möjligheter och innovation.
Att förstå och hantera komplexiteten, inte genom att försöka kontrollera eller förutse varje vändning, utan snarare genom att utveckla en organisation och ett mindset som framhäver experimentation i osäkerhet, är kritiskt. Genom att omfamna ständigt lärande och en utforskningskultur kan organisationer inte bara överleva utan också frodas i detta nya paradigm av ständig förändring och osäkerhet.

Syfte
Lär er omfamna och navigera genom den ständiga förändring och ökande komplexitet som präglar vår tid. Nicholas Fernholm, med sin bakgrund av att hantera omvälvande förändringar och utmanande projekt, leder deltagarna genom en insiktsfull och interaktiv session för att utforska hur man kan bygga en kultur som omfamnar förändring och osäkerhet. Målet är att belysa vikten av en ständig lärande och utforskningskultur, samt hur organisationer kan utveckla en hållbar strategi för att inte bara överleva, utan frodas i denna nya era av konstant omvandling.

Exempel på upplägg

kl 09:00-10:00 – Att förstå och navigera genom förändring
Nicholas introducerar konceptet av komplexitet och förändring genom att dela relevanta erfarenheter och case-studier från sin karriär, särskilt i kontexten av digital transformation och organisatorisk anpassning. Diskussion om hur förändring har blivit den nya normen och hur vi som individer och organisationer kan välkomna det.

10:00-10:15 – Rast/Fika
En paus för reflektion och nätverkande bland deltagarna.

10:15-11:00 – Omfamna komplexiteten utan rädsla
Här dyker vi djupare in i teman om hur man kan leda och inspirera i en värld präglad av osäkerhet, utan att fastna i försök att kontrollera och förutse varje vändning. Här kommer även dialoger och samtal där deltagarna får utforska dessa koncept i smågrupper, och sedan dela med sig av sina insikter.

11:00-11:15 – Rast/Fika
En ytterligare paus för att fundera över den andra sessionens lärdomar och umgås.

11:15-12:00 – Bygga en kultur för lärande och anpassning
Sista timmen ägnas åt konkreta strategier och metodiker för att bygga och underhålla en organisatorisk kultur som uppmuntrar experiment, tar lärdom av misslyckanden och kontinuerligt anpassar sig efter nya insikter och förändrade förhållanden. En blandning av föreläsning och diskussion kommer att användas för att engagera deltagarna och anpassa innehållet till deras specifika utmaningar och kontexter.

Nicholas Fernholm guidar deltagarna genom dessa nyckelområden, fyllda med insikt, interaktion, och praktiska övningar, för att utrusta dem med kunskap och verktyg de behöver för att framgångsrikt navigera genom en ständigt föränderlig och komplex värld.
Om Nicholas Fernholm

Nicholas Fernholm är expert inom förändringsledning och teknologisk innovation. Med en bakgrund som robotchef på Nya Karolinska sjukhuset och ledare under kritiska förändringsprocesser inom sjukvården, kombinerar Nicholas teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet. Hans föreläsningar fokuserar på hur individer och organisationer kan navigera i en snabbt föränderlig digital värld.

Med en optimistisk syn på framtiden skapar Nicholas Fernholm inspiration, skratt och förståelse för en mer komplex och föränderlig värld.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg