Intresseanmälan

Nicholas Fernholm Föreläsare, författare, Robotexpert, Futurist & Technologist

Att bemöta en värld i konstant förändring - förändringsarbete, komplexitet & digitalisering

Nicholas Fernholm är en framstående expert inom förändringsledning och teknologisk innovation. Han har blivit erkänd för sina insikter genom att bli nominerad till årets talare 2022 och var Sveriges första författare att skapa en bok helt med hjälp av AI.

Med en bakgrund som robotchef på Nya Karolinska sjukhuset och ledare under kritiska förändringsprocesser inom sjukvården, kombinerar Nicholas teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet. Hans föreläsningar fokuserar på hur individer och organisationer kan navigera i en snabbt föränderlig digital värld.

Med en optimistisk syn på framtiden skapar Nicholas Fernholm inspiration, skratt och förståelse för en mer komplex och föränderlig värld.

Nicholas Fernholm är nu även aktuell med en öppen workshop Effektivitet 2.0 med AI som din copilot: arbeta smartare med AI.
In praktiskt inriktning utbildning vänder sig till dig som vill ta steget in i framtidens arbetssätt och effektivitet med hjälp av AI och Microsoft 365 copilot. Har du råd att missa det? Läs mer här eller boka!

Läs även om Nicholas skräddarydda workshops;
Effektivitet 2.0 med AI som din Co-Pilot>>
Komplexitetens paradox: varför kontroll inte är svaret på dagens utmaningar>>

 

Presentation

Världen förändras i en rasande fart. Inte bara tack vare teknisk utveckling, utan också på grund av att vi alla har blivit ihopkopplade och beroende av varandra på ett sätt vi tidigare aldrig skådat.

Detta skapar otroliga möjligheter, men också utmaningar. Att hantera denna föränderliga och oförutsägbara värld hänger mycket på våra förmågor som individer och organisationer. Att bli modiga tillsammans, att acceptera det oförutsägbara och att våga vara innovativ och experimenterande är några av de frågor som Nicholas Fernholm utforskar i sina föreläsningar.

Att hantera denna oberäkneliga tid vi befinner oss i blir alltmer svårt. Globala trender såsom omvänd globalisering och mer defensiva försörjningskanaler nationellt leder inte bara till en omställning för världen, men även för oss som individer och som företagare. Detta sätter inte bara press på våra processer utan även press på våra förhållningssätt till lager och logistik, kapitalbindning och säkerhet genom närhet. Att lyckas hantera denna komplexa och snabbrörliga situation kräver att företagare, försörjningskanaler samt vårt produktutbud blir mer flexibla. Vi behöver bemöta förändring med förändring och våga gå utanför våra traditionella ramar för problemlösning. Det har aldrig varit viktigare att testa nya lösningar i en ny situation.

Nicholas Fernholm hämtar inspiration från sina erfarenheter som robotchef på Nya Karolinska sjukhuset, logistikchef under uppbyggnationen av Älvsjö Epidemisjukhus oc projektledare i den enorma omställningen sjukvården genomförde under pandemin.

Med sin praktiska erfarenhet som kopplas till senaste teorierna om förändringshantering och komplexitet så skapar han insikter, skratt och en känsla av gemenskap. Nicholas berättelser berör, är nervkittlande och får en att känna driv för att våga förändras och testa nya lösningar i en alltmer föränderlig värld.

Nicholas Fernholm är en prisbelönad föreläsare som även blivit nominerad till årets talare 2022. Nicholas föreläser och utbildar både individer och organisationer om hur de kan bemöta en alltmer föränderlig och digital värld.

Nicholas Fernholm har akademisk bakgrund inom strategisk logistik samt ekonomi. Han har flera års erfarenhet av att arbeta med implementation samt förvaltning av innovativa lösningar i organisationer.

Nicholas deltog även i arbetsgruppen som vann Postnords stora logistikpris 2021 för deras arbete med att säkerställa skyddsutrustning till vården under krisen. Nicholas har skrivit boken ”Handbok för oförutsägbarhet – hur du kan bemöta en komplex och kaotisk värld” som handlar om hur vi bemöter problem där svaret inte går att hitta, utan det krävs att vi experimenterar oss framåt.

Nicholas Fernholms nyckelområden;

 • Att förstå vår komplexa framtid och dess potentiella påverkan på organisationer och individer.
 • Strategier för att hantera osäkerhet och bygga motståndskraft inför förändring.
 • Strategier för att hantera osäkerhet och bygga motståndskraft inför förändring.
 • Best practice för innovation och ledarskap i oförutsägbara och komplexa tider.

Nicholas Fernholm föreläser även på engelska.

 

Exempel på teman och rubriker

AI – Att gå från risk till möjlighet – Att gå från digital risk till möjlighet
Digitalisering i centrum: Navigera i framtidens föränderliga landskap – Framtidens digitala landskap: AI som katalysator för positiv förändring – Digital transformation: Från komplexitet till klarhet med AI – AI och framtidens utmaningar: Strategier för en osäker värld – Att leda i en föränderlig och komplex värld

Under denna föreläsning dyker vi djupt ner i hur digitalisering formar vår framtid och blir en central del i att hantera ständigt skiftande samhällsförhållanden. Vi kommer att utforska hur AI kan vara en vägledande kraft för organisationer som strävar efter att förbli relevanta och konkurrenskraftiga i en värld av konstant förändring. Genom praktiska exempel och framåtblickande insikter, kommer deltagarna att få en förståelse för hur digitaliseringen och AI kan användas som verktyg för att navigera genom osäkerhet, komplexitet och innovation. Oavsett om du är en ledare, beslutsfattare eller bara nyfiken på framtidens trender, kommer denna föreläsning att ge dig verktygen och perspektiven för att bättre förstå och bemöta den digitala erans utmaningar.”

Att leda våra organisation i konstant förändring
Vi står inför den mest föränderliga tiden i mänsklighetens historia, där inte bara Covid-19 krisen skakat världen, utan globala trender, automation och digitalisering fortsätter utmana sättet vi lär oss, arbetar och hur vår framtid ser ut. I denna oförutsägbara värld så blir det allt svårare att veta hur morgondagen kommer bli och därmed svårare att veta hur morgondagen kommer bli och därmed svårare att veta vad som är viktigt att fokusera på.

Nicholas Fernholm går in på dessa ämnen med en optimistisk syn på framtiden och skapar inspiration, skratt och förståelse för en mer komplex och föränderlig värld.

Ytterligare exempel på teman och föreläsningsrubriker:

 • Automation och samhällets framtid
 • Vår komplexa framtid och dess utmaningar
 • Hur hanterar vi en värld i konstant förändring?
 • Hur vi bäst bemöter kriser och förändring
 • Att gå från risk till möjlighet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun