Rädda liv med fart, siren och blåljus – skräddarsydd utbildning personal inom räddningstjänsten

Skräddarsydda föreläsningar och kurser för team och medarbetare på sjukhusens akutmottagningar, polisen, räddningstjänsten, militären. Kunskap & Inspiration - Skillspartner

Skillspartner erbjuder tillsammans med Rigmor Robèrt, läkare, psykoterapeut, samhällsdebattör, skräddarsydda föreläsningar, seminarier och utbildningar inom området bemötande mot patienter samt att samarbeta i team med kamrater och chefer. Rigmor belyser i denna utbildning arbetet vid livets yttersta gräns.

Kompetensutveckling för människor som hjälper människor. Denna utbildning kan anpassas även för team och medarbetare på sjukhusens akutmottagningar, polisen, räddningstjänsten och militären.

Smakprov ur innehållet;

 • Ambulanssjukvårdaren är beredd på allt, ska tåla allt och klara allt.
 • Oförutsebara insatser – stimulans, meningsfullt och stress.
 • Bemöta patienter – den svårt sjuka, den allvarligt skadade – och personen med ont i tån som hellre borde ringt på taxi.
 • Bemöta den anhöriga som följer med eller lämnas kvar när ambulansen kör.
 • Bemöta barn till svårt sjuk/skadad förälder.
 • Påverkar stress ditt bemötande och kommunikationssätt? Compassion fatigue – ”patienttrött”, kan du bli utmattad av medkänsla? Fem enkla sätt att återhämta sig efter stress, hårt arbete, emotionellt uppslitande händelser.
 • Medarbetare eller motarbetare? Tillit och respekt mellan vårdare ”ute” på ambulansstationerna och chefer/adm.personal ”inne” på staben.
 • Hur bygger vi trygghet och förtroende i arbetskulturen?
 • Olika arbetsuppgifter. Olika personlighetsprofiler.
 • Samarbeta, bemöt och förstå den som är olik dig.
 • Livsresan – hur påverkas jag i yrket som ambulansare i nuet och på längre sikt?
 • Ambulanssjukvård och sjuktransport – ett yrke att vara stolt över. Ni är hjältar för medmänniskor och för samhället i stort!

Rigmor Robèrt  har erfarenheter av ambulanssjukvården som läkare på akutmottagning, som anhörig till insjuknad patient och har själv vaknat upp i ambulans efter en fallolycka från tak.

Ambulanssjukvårdarens arbete har likheter med sjukvård på akutmottagningar, inom polisen, räddningstjänsten, militären.Några av våra uppdragsgivare

Rigmor Robèrt har genomfört och genomför denna typ av utbildningar för bland annat Ambulans-sjukvården i Halland, akutsjukvården och akutmottagningen på Danderyds Sjukhus i Stockholm, med flera.

Läs mer om utbildaren & föreläsaren Rigmor Robèrt>>

Kontakta oss på Skillspartner för förslag på ett skräddarsytt upplägg som passar din organisation och de utmaningar ni står inför!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun