Fotograf
Tero Ahonen

Sveriges förmodligen bästa ”människokonsult”

Rigmor Robert är läkare och psykoanalytiker och en av landets mest erfarna föreläsare. Hon framträder och deltar i samhällsdebatten i många olika sammanhang eftersom hennes breda kompetens ger nya infallsvinklar. Oavsett ämne ligger hennes fokus hela tiden på människan. Hennes föredrag berör och väcker känslor, ibland starka sådana.

Rigmor Robèrt fångar ämnen och teman från våra arbetsplatser som förändringsprocesser, bristande kommunikation, stress och hantering av olikheter och ger det hon talar kring nya infallsvinklar och djup.

Hon talar även ofta om ledarskap, människokunskap, självkännedom och kommunikation. Hon är ofta anlitad för att föreläsa om kreativitet, livsbalans, konflikthantering och skillnader mellan kvinnligt och manligt ledarskap.

Presentation

Alla företag och organisationer har sin beskärda del av konflikter och låsningar som påverkar resultatet, och i värsta fall gör medarbetarna olyckliga och utsatta. Det gäller inte bara i samband med omorganisationer, uppköp, internationell konkurrens eller andra förändringar utifrån som uppfattas ”hotfulla”. Det kan lika gärna handla om en negativ intern kultur som man inte klarar att bryta på egen hand.

Rigmor Robèrt ger egentligen inga utbildningar och föreläsningar i vanlig bemärkelse. När hon möter en grupp blir det mer ett personligt samtal med flera människor samtidigt. Det låter omöjligt, och det krävs en person som Rigmor för att klara av det. Hon kommer inte med färdiga sanningar om ”hur det är”. Däremot får hon deltagarna att fundera över sig själva, och släppa fram det som ligger dem nära om hjärtat.

Hennes utbildningar, seminarier och föreläsningar bygger på en realistisk bild av människors beteenden och bevekelsegrunder. I den mån hon pratar om teorier och begrepp, handlar det om kunskaper som prövats under många år i praktiskt arbete med grupper och personer inom alla samhällsområden. Rigmor Robèrt skräddarsyr alltid sina utbildningar och föreläsningar.

Företag och organisationer som vill utvecklas inom dessa områden har mycket att vinna på att anlita Rigmor Robèrt. Förutom att det blir lärorikt, kan vi utlova en rolig och inspirerande upplevelse med Sveriges förmodligen bästa ”människokonsult”.

Publicerat
”Hon och Han – födda olika”, Robèrt/Uvnäs Moberg.
”Politisk korrekthet på svenska”, antologi.

Bakgrund
Rigmor Robèrt är läkare och psykoterapeut, personlig mentor, författare och debattör som medverkat i filmer, radio, tv och tidningar.

Rigmor har tidigare varit företagsläkare på IBM Svenska AB under 12 år. Hon har varit involverad i utvecklingen av Ericssons ledarskapsprogram under sju år. Hon är diplomerad mentor för ledare och chefer, bland annat för överläkare på univer.sitetskliniker

Hennes erfarenhet som mentor för ledare och chefer är grundlagd hos Åhléns, SEB, Handelsbanken, Försvaret, Polisen, Skolvärlden och många andra företag och organisationer.

Exempel på teman och rubriker

 • Ledarskap
 • Människokunskap
 • Samarbete
 • Att leda olikheter
 • Självkännedom
 • Attityder & Värderingar
 • Bemötande
 • Jämställdhet
 • Genus
 • Kommunikation
 • Kreativitet
 • Livsbalans
 • Konflikthantering
 • Kvinnligt och manligt

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision