Mediaträning

Under denna utbildning kommer deltagarna få god kännedom om hur media fungerar, hur media ser på vad som är en nyhet och få med sig en checklista med att-göra-punkter när en journalist hör av sig m.m. Stor tonvikt läggs också, genom praktiska övningar, vid att hantera intervjusituationer av olika slag.  Stor vikt kommer också att läggas vid hur svar levereras, inte bara vad som sägs. Det handlar bland annat om röst, talad hastighet, betoning, kroppsspråk och allmän säkerhet. 

Exempel på upplägg

Teoripass
Vi pratar om vad som är en nyhet, vad man bör tänka på när en journalist ringer, hur viktigt det är att förenkla när man svarar på frågor och vi ser flera exempel från media.

Praktik – intervjuer framför kamera
Därefter gör kursledare intervjuer, med övriga deltagare närvarande (vid grupputbildning). Hen använder specialskrivna frågor som är relevanta och som skulle kunna dyka upp på riktigt.

Intervjuerna filmas. Vi tittar på varje intervju tillsammans, vi diskuterar och ger feedback och så upprepar vi det ett antal gånger. Intervjuerna förs efter övningen över på ett USB-minne, så att deltagarna får sina intervjuer, för fortsatt inlärning.

Vi törs lova att deltagarna blir bättre, att vänja sig vid att stå framför en kamera ger säkerhet. Därtill kommer råd från en erfaren journalist.

Alltid skräddarsydd mediaträning, enskilt eller i grupp.

Om kursledaren Willy Silberstein>>
Willy Silberstein har jobbat mer än 30 år som journalist, huvudsakligen vid Sveriges Radio. Han har också arbetat på Svenska Dagbladet, Expressen och Dagens Industri. Just erfarenhet från etermedia är avgörande för en bra medieträning.

Det vimlar av medietränare där ute, människor som inte satt sin fot på en redaktion på mycket länge. De vet inte riktigt vad de pratar om för så mycket har hänt på senare tid.
– Willy Silberstein

Kontakta oss på Skillspartner för förslag på ett skräddarsytt upplägg som passar din organisation och de utmaningar ni står inför!

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB