Vassare digitala presentationer – Hur åstadkommer man det?

Vad är det egentligen som påverkar hur vi tar in budskap?

Varför triggas och attraheras vi till lyssning och interaktion av vissa men mindre av andra?

Det här är frågor som alltid är viktiga men som blir extra relevanta när vi talar om det digitala mötet och den digitala presentationen. Dessa har varit på frammarsch under flera år. Detta  är naturligtvis positivt, inte minst med anledning av det vi måste göra för att främja hållbarhet och miljö.

Men det filter, när vi kommunicerar digitalt, som ska trängas igenom kräver för hållbara presentationer i längden att vi förstärker den muntliga kommunikationen liksom allt som hör därtill, det vill säga hur vi retoriskt och pedagogiskt förhåller oss till innehållet.

Vad vi säger är viktigt, HUR kan avgöra genomslaget!

 En sak kan vi vara klara över: god muntlig kommunikation, oavsett form, handlar om oerhört mycket mer än enbart innehållet. Modern kommunikationsforskning från Harvard och IMD visar detta påtagligt.

Den som har insikt och kunskap om de grundläggande faktorer som ytterst påverkar mottagarens upplevelse när vi kommunicerar muntligt, i det digitala eller fysiska sammanhanget, har en fördel.

I sina föreläsningar och workshops synliggör Per Furumo i samspel med deltagarna vad det handlar om och utifrån detta introduceras ett tydligt, enkelt och funktionellt verktyg.

 

UR INNEHÅLLET

 • Rösten – vårt mest ursprungliga och grundläggande (i samspel med kroppen) verktyg. Och alltjämtviktigaste!
 • Vad är det som berör och påverkar?
  De senaste rönen utifrån kommunikationsforskning från Harvard, IMD och andra ledande institutioner
 • Att gå igenom det digitala filtret. Vad handlar det om?
 • Introduktion till verktyget ”talarguiden för den digitala talarsituationen
 • Hur åstadkommer jag ”säljande”, vinnande retorik? Vägledning för intressantare (och mer stimulerande!) samt tydligare berättelser.
 • Retoriska och pedagogiska verktyg för att i det digitala sammanhanget säkra interaktion och delaktighet.
 • Samspelet mellan tal, Powerpoint, white board eller eventuella andra hjälpmedel.
 • ”Dramaturgins” och timingens betydelse för mottagarens upplevelse och hur vi kan ”trigga, attrahera och stimulera” till lyssning och inter aktion oberoende av ämne och innehåll.  
 • Att oberoende av ämne och  innehåll, i det digitala eller fysiska sammanhanget, alltid äga den professionella talarsituationen.
 • Vid önskemål kan även inkluderas: Hur hanterar man eventuell nervositet och hämningar?

Per Furumo är föreläsare och utbildare som praktiskt lär dig enkel och tillämpbar teknik som hjälper dig att leverera muntligt med maximal effekt i alla talarsituationer. Presentationsteknik, retorik, röstträning, talarträning. Boka föreläsare hos Skillspartner. Tel 08-684 049 24.

 

OM FÖRELÄSAREN & UTBILDAREN

Per Furumo, konsult i talarträning/retorik/presentationsteknik. Som röstspecialist sticker Per ut bland Sveriges retorikkonsulter. Bland kunderna finns en mängd av våra stora företag och organisationer, Regeringskansliet, EU-kommissionen, offentliga personer inom näringslivet och många andra.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg