Skärmar, spel och snapchat – en utbildningsdag kring barn och unga som är placerade i familjehem och HVB

Internet och sociala medier är för de flesta barn och unga en trygg och välfungerande plats. Däremot vet vi genom forskning att barn som befinner sig i riskzoner offline är de barn som löper störst risk på nätet. Detta innebär att barn som är placerade eller bor på institution ofta befinner sig i riskzonen även för att att fara illa på nätet.

Detta är en en temadag för dig som jobbar med barn i samhällsvård. Den här utbildningen passar dig som är kontaktfamilj, socialsekreterare eller familjehem perfekt.

Smakprov ur innehållet

 • Att uppmärksamma psykisk ohälsa kopplat till nätet
 • Dataspelsberoende; vilka är riskgrupperna?
 • Sociala medier som självskadebeteende
 • Push eller pull? Vad är det som driver vad
 • Sociala medier som friskhetsfaktorer
Henrik Pallin är socionom med lång erfarenhet av sociala medier och ungas nätvanor. Varje år möter han mer än 5 000 barn och unga genom sina föreläsningar på skolor över hela landet. Genom åren har han föreläst och utbildat på Socionomdagarna, Polishögskolan, Karlstads Universitet och en lång rad av landets kommuner.

Tid & datum:  
21 november 2018, kl 08.30-16.30
Plats: Kronhusgatan 11, Göteborg
Kurskostnad: 2 995 kronor exklusive moms
Anmälan görs till info@skillspartner.com

Företagsinterna utbildningar
Utbildningen kan också genomföras företagsinternt. Kontakta oss för offert. Tel Stockholm 08-684 049 24, Göteborg 031 130 700, mejl info@skillspartner.com.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision