Skärmar, spel och snapchat – en utbildningsdag kring barn och unga som är placerade i familjehem och HVB

Internet och sociala medier är för de flesta barn och unga en trygg och välfungerande plats. Däremot vet vi genom forskning att barn som befinner sig i riskzoner offline är de barn som löper störst risk på nätet. Detta innebär att barn som är placerade eller bor på institution ofta befinner sig i riskzonen även för att att fara illa på nätet.

Detta är en en temadag för dig som jobbar med barn i samhällsvård. Den här utbildningen passar dig som är kontaktfamilj, socialsekreterare eller familjehem perfekt.

Smakprov ur innehållet

 • Att uppmärksamma psykisk ohälsa kopplat till nätet
 • Dataspelsberoende; vilka är riskgrupperna?
 • Sociala medier som självskadebeteende
 • Push eller pull? Vad är det som driver vad
 • Sociala medier som friskhetsfaktorer
Henrik Pallin är socionom med lång erfarenhet av sociala medier och ungas nätvanor. Varje år möter han mer än 5 000 barn och unga genom sina föreläsningar på skolor över hela landet. Genom åren har han föreläst och utbildat på Socionomdagarna, Polishögskolan, Karlstads Universitet och en lång rad av landets kommuner.

Tid & datum:  
21 november 2018, kl 08.30-16.30
Plats: Kronhusgatan 11, Göteborg
Kurskostnad: 2 995 kronor exklusive moms
Anmälan görs till info@skillspartner.com

Företagsinterna utbildningar
Utbildningen kan också genomföras företagsinternt. Kontakta oss för offert. Tel Stockholm 08-684 049 24, Göteborg 031 130 700, mejl info@skillspartner.com.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision