Fyra-dagars arbetsvecka – vad kan hända då?

Datum 14 maj, 2024
Tid 12.00-12.40 (Föreläsning 30 minuter + kortare frågestund)
Plats Via Teams. En länk till evenemanget kommer att skickas ut i samband med anmälan + med en påminnelse som mejlas dagen före webinariet.

I femtio år har vi arbetet fyrtio timmars arbetsvecka. Kanske är det nu det är dags för ett paradimgskifte?

Det har pratats om förkortad arbetstid länge, men nu kommer det provas i Sverige i större skala. Den internationella organisationen 4Day Week Global har provat konceptet 100-80-100 på flera kontinenter, 100% lön, 80% arbetstid och 100% leverans. Resultaten i projektet globalt  är lovande, med resultat som 68% lägre utbrändhet,  42% färre som sa upp sig och 63% av deltagande organisationer som  fick det lättare att att attrahera talang. Samtidigt vet vi att annan forskning visat på negativa konsekvenser som problem med schemaläggning.

Hur skulle det fungera i Sverige? Nu ska vi ta reda på det! 4Day Week Sweden har startat och rekryterar organisationer i Sverige under våren 2024. I höst drar projektet igång då en mängd svenskar ska prova fyra dagars arbetsvecka eller sex timmars arbetsvecka. Lena Lid Falkman är forskningsledare för projektet och ska tillsammans med kollegor ta reda på vad effekterna kan bli av förkortad arbetstid i Sverige.

I det här seminariet får du veta mer om projektet, vad forskning hittills säger om effekter av förkortad arbetstid, och hur man kan prova det själv.

Medverkande
Ekon Dr Lena Lid Falkman är affilierad forskare vid Handelshögskolan i Stockholm och lektor i arbetsvetenskap vid Karlstad Universitet. Hon är en populär föreläsare, känd för att blanda komplicerade teorier med sunt förnuft. Med mycket fakta och en gnutta humor och igenkänning får ni såväl information som inspiration i en föreläsning med Lena.

Moderator för webinariet är Matz Karlsson, rådgivare Skillspartner. Under webinariet kommer finnas möjlighet att ställa frågor.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards