Lena Lid Falkman Ekonomie doktor, prisbelönt retoriker & forskare med fokus på retorik, kommunikation och ledarskap

Fotograf
Jonas Anderson

Aktivitetsbaserade kontor och arbetssätt, ledarskap & kommunikation

Det är inte bara kunskap eller en position som är makt, det är också förmågan att föra fram sin kunskap och symbolisera positionen man har. Det är därför retorik och kommunikation är en så viktig aspekt av makt och ledarskap. Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation.

Lena är uppskattad både som utbildare, seminarieledare, föreläsare och moderator, känd för att vara inspirerande och för att kombinera substans med ett underhållande framförande.

Presentation

Vad är viktigt för att just du ska bli en uppskattad och respekterad ledare? Vilken typ av kommunikation kännetecknar en bra ledare och en bra organisation? Vad är ledarskap ­– egentligen? Lena Lid Falkman hjälper dig att få svar på dessa och många andra frågor. Det är inte bara kunskap eller positioner som är makt, utan också förmågan att förmedla. Där kommer retoriken till nytta. Ämnet är dessutom en nyckel till kritiskt tänkande och ifrågasättande, något som alla har nytta av att kunna.

Lena utbildar chefer vid IFL Executive Education och vid SSE Russia,samt arbetar med utbildning vid exempelvis FN. Hon är en ofta anlitad och uppskattad föreläsare vid företag, myndigheter och organisationer.

Lena Lid Falkman har studerat både i Sverige och i USA och har föreläst och utbildat sedan 1996. Hon skräddarsyr alltid sina uppdrag efter den situation hon framträder i.

Exempel på teman och rubriker

Värdebaserat ledarskap
Hur leder man människor som brinner för organisationen? Med exempel från erfarenheter och teori, pratar vi om motiv och engagemang i idéburna organisationer.

Ledarskapande retorik
Vilka visioner fungerar? Varför ges ledare betydelse och vilka ledare är det som får betydelse? Vad är det mest övertygande man kan göra som ledare? Får svenskar vara karismatiska? Med utgångspunkt i teorier om retorik och ledarskapsteorier som symboliskt ledarskap, karisma och konstituerande ledarskap diskuterar vi ledarskapet som hantverk; ledarskapande retorik.

Globalt ledarskap
Finns det ledare som fungerar över hela världen? Med utgångspunkt i den stora ledarskapsstudien GLOBE och studier av FN:s generalsekreterare pratar vi om ideal och föreställningar om ledarskap ur ett globalt perspektiv.

Språkets makt och maktens språk
Om retorik, modeord, media och ”managementska”. Vi pratar om vilka som syns, och om media som filter, förstärkare och förvridare av budskap.

Vad kan vi lära av Sveriges mest kända chef?
Inspirerande, berörande och underhållande kring en av Sveriges största och mest kända ledare, Dag Hammarskjöld. Vad kan vi lära av honom för att uppnå bra ledarskap idag?

Retorik i teori och praktik
Med grunden från klassisk retorik och modern presentationsteknik kan alla utvecklas till bättre kommunikatörer! Lena Lid Falkman är en van utbildare och kan hjälpa alla från nybörjare till proffs att komma vidare.

Social Media – strategier, möjligheter och begränsningar
Ska vi alla vara på social media? Vad ger det oss för chanser, och vad bör vi ha för strategier för detta? Kan riktas både till privatpersoner, civilsamhälle, myndigheter och företag.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

Ingemar Gustavsson, Actemium

"Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

Fredrik Göransson, Nine Yards