Intresseanmälan

Lena Lid Falkman Ekonomie doktor, prisbelönt retoriker & forskare med fokus på retorik, kommunikation och ledarskap

Fotograf
Peter Knutson

Aktivitetsbaserade kontor och arbetssätt, ledarskap, självledarskap & kommunikation

Lena Lid Falkman är forskaren på Handelshögskolan i Stockholm som inriktat sig på just ledarskap, organisation och kommunikation. Hennes specialområden är allt från kommunikation, ledarskap till moderna aktivitetsbaserade arbetslivet.

Under de senaste fem åren har Lena och ett forskarteam forskat om ABW kontor (aktivitetsbaserade arbetsplatser och flexkontor), både om fenomenet i sig, men specifikt om ledarskap och självledarskap i det nya digitala, flexibla arbetslivet.

Lena är uppskattad både som utbildare, seminarieledare, föreläsare och moderator, känd för att vara inspirerande och för att kombinera substans med ett underhållande framförande.

Presentation

Lena utbildar chefer vid IFL Executive Education och vid SSE Russia,samt arbetar med utbildning vid exempelvis FN. Hon är en ofta anlitad och uppskattad föreläsare vid företag, myndigheter och organisationer.

Lena Lid Falkman har studerat både i Sverige och i USA och har föreläst och utbildat sedan 1996. Hon skräddarsyr alltid sina uppdrag efter den situation hon framträder i.

Läs om Lenas föreläsningar och workshops inom Självledarskap här!
Flera föreläsningar, workshops och utbildningar med Lena – läs här!

Exempel på teman och rubriker

Arbetsrevolution – kontorsevolution ELLER ledarskap och självledarskap i det moderna aktivitetsbaserade arbetslivet
Arbete är saker vi gör, inte en plats vi måste gå till, eller en arbetstid vi måste passa. Nära hälften av alla svenskar har ett kunskapsarbete, där datorn är den huvudsakliga arbetsplatsen, snarare än skrivbordet.

Digitaliseringen har skapat en arbetsrevolution, vi kan arbeta annorlunda, då vi kan göra arbetsuppgifter i mobilen och på datorn, när som helst, var som helst.

Detta har i sin tur skapat en kontorsevolution. Det tydligaste exemplet på detta är aktivitetsbaserade arbetsplatser och flexkontor, där vi inte längre har ett eget skrivbord, utan kontoret består av olika typer av zoner skapade för olika nivåer av fokus och för att uppmuntra möten och kreativitet.

Lena kan skräddarsy föreläsningar och också facilitera diskussioner kring arbetssätt och ledarskap i ditt företag eller organisation utifrån var i processen ni är i arbetet med att digitalisera ert arbetssätt.

Värdebaserat ledarskap
Hur leder man människor som brinner för organisationen? Med exempel från erfarenheter och teori, pratar vi om motiv och engagemang i idéburna organisationer.

Ledarskapande retorik
Vilka visioner fungerar? Varför ges ledare betydelse och vilka ledare är det som får betydelse? Vad är det mest övertygande man kan göra som ledare? Får svenskar vara karismatiska? Med utgångspunkt i teorier om retorik och ledarskapsteorier som symboliskt ledarskap, karisma och konstituerande ledarskap diskuterar vi ledarskapet som hantverk; ledarskapande retorik.

Globalt ledarskap
Finns det ledare som fungerar över hela världen? Med utgångspunkt i den stora ledarskapsstudien GLOBE och studier av FN:s generalsekreterare pratar vi om ideal och föreställningar om ledarskap ur ett globalt perspektiv.

Språkets makt och maktens språk
Om retorik, modeord, media och ”managementska”. Vi pratar om vilka som syns, och om media som filter, förstärkare och förvridare av budskap.

Vad kan vi lära av Sveriges mest kända chef?
Inspirerande, berörande och underhållande kring en av Sveriges största och mest kända ledare, Dag Hammarskjöld. Vad kan vi lära av honom för att uppnå bra ledarskap idag?

Retorik i teori och praktik
Med grunden från klassisk retorik och modern presentationsteknik kan alla utvecklas till bättre kommunikatörer! Lena Lid Falkman är en van utbildare och kan hjälpa alla från nybörjare till proffs att komma vidare.

Social Media – strategier, möjligheter och begränsningar
Ska vi alla vara på social media? Vad ger det oss för chanser, och vad bör vi ha för strategier för detta? Kan riktas både till privatpersoner, civilsamhälle, myndigheter och företag.

Referenser

Vi hade förmånen att ha ett tretimmars seminarium med Lena tillsammans med en tämligen stor chefsgrupp på distans. Ämnet var just ”att leda på distans”. Lena var otroligt uppmärksam och lyhörd för de behov vi såg och lyfte. Hon förde med van, säker och professionell hand oss genom dels aktuell forskning, dels konkreta tips och idéer, dels med grupparbeten. Det var väldigt uppskattat och handfast. Jag vill med varm hand rekommendera Lena för uppdrag framöver och jag kommer garanterat vilja nyttja hennes förmågor igen.
Anna Haglund HR Business Partner på Sweco

Jag tog hjälp av Lena för att öka kunskapen och förmågan att leda på distans i min organisation. Lena är mycket kunnig på området och har en härlig förmåga att med värme och trovärdighet förmedla den så att man lyssnar. Mina starkaste rekommendationer!
Mats Hermansson, VD för Swecos konsulter inom samhällsanalys och mobiltet

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB