Intresseanmälan

Lena Lid Falkman Ekonomie doktor, prisbelönt retoriker & forskare med fokus på retorik, kommunikation och ledarskap

Fotograf
Peter Knutson

3 x Självledarskap

Självledarskap har blivit ett modeord. Arbetsuppgifter har blivit mer komplexa i de flesta yrken, och arbetslivet alltmer flexibelt.

Komplexitet, flexibilitet, hållbarhet och värderingar ska lösas med detta ”självledarskap”, om vi förväntas ha, och kräver av andra.

Men vad menar vi egentligen med begreppet? Och hur ledar man egentligen sig själv på ett bra sätt  hur utvecklar du ett bra självledarskap och stöttar andra i deras?

Dr Lena Lid Falkman har djupdykt i egen och andras forskning om självledarskap, och menar att det finns tre typer av självledarskap – och alla tre perspektiv är något vi behöver mer av i dagens samhälle, arbete och livspussel. De tre självledarskapsperspektiven är en pall med tre ben, där alla behövs för att vi ska sitta stadigt i livet och arbetslivet.

Presentation

Lena Lid Falkman är forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, lektor i arbetsvetenskap vid Karlstad Universitet och en mycket populär föreläsare, känd för att blanda komplicerade teorier med sunt förnuft. 

Men mycket fakta och en gnutta humor och igenkänning får ni såväl information som inspiration i en föreläsning med Lena. Dessutom får ni också lite transpiration, då Lena alltid har med inslag av reflektion då ni själva behöver fundera på hur ni kan översätta forskningsinsikterna till praktiska handling i just er verksamhet och er arbetsdag.

Läs om Lenas övriga kompetensområden här>>

Exempel på teman och rubriker

Självledarskap 1 – Att leda sig själv med en värdebaserad kompass
Hur vet jag vad jag ska stå för? Hur kan jag leva, leda och arbeta på ett sätt som känns bra i magen? Hur får jag mina värderingar att harmoniera med min verksamhets värderingar? Hur lär jag ens känna mig själv? Baserat på teorier om värdebaserat ledarskap såsom autenticitet och kärnkvaliteér får vi syn på egna värderingar, styrkor och svagheter som påverkar oss själva i det dagliga arbetet och samarbetet med andra.

Självledarskap 2 – Att leda sig själv mot bra mål med rätt motivation
Vad har tydligheten i målet för betydelse? Hur vet jag ens vad ska ha för mål i arbetet – och hur det hänger ihop med verksamhetens och mitt teams? Hur motiverar jag mig själv – och får med mig andra? Baserat på teorier om självbestämmandeteori och om self-leadership får vi insikter i hur belöning, inre motivation, mentalt själv-prat och tydliga målbilder skapar möjlighet för ett roligt och belönande arbete.

Självledarskap 3 – Att leda sig själv mot ett hållbart och strukturerat arbete och liv
När är jag egentligen ledig? Det går ju alltid – var som helst, när som helst, att kolla läget på jobbet på mobilen eller datorn. Hur påverkar det oss? Hur kan vi navigera i det aldrig sinande flödet av uppgifter vi skulle/borde ta oss an? Hur vet man vad man ska prioritera och strukturera sin tid, både dag, vecka och på lång sikt? Hur får man in återhämtning? Baserat på teorier om gränsdragnings-strategier, återhämtning, metaarbete och Lenas egna ”läppstiftsmetoden” får vi här konkreta tips för att leda oss själva mot ett hållbarare och roligare dag.

För vem? Chefer, ledare, beslutsfattare och alla medarbetare i en organisation.

Omfattning & Upplägg: 1 timme – 1/2-dags workshop, heldagsutbildningar och processer. Självledarskap 1-3 kan med fördel genomföras som en serie eller enskilt som en enstaka insats beroende på behov och möjligheter. Varje uppdrag skräddarsys.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards