Hur åstadkommer vi egentligen ledarskap?

Datum 24 april, 2023
Tid Kl 12.00-12-40 (Föreläsning 30 minuter + kortare frågestund)
Plats Via Teams. Länk skickas ut i god tid inför.

Hur åstadkommer vi egentligen ledarskap? Idén om ledaren som en ensam hjälte som på egen hand är åstadkommer förändring i organisationer är på utdöende, både i forskningen och i praktiken. Men hur ser alternativen ut? Hur kan vi begripa oss på hur ledarskap uppstår i organisationer? Vad är det som gör att vi väljer att följa?

I den här introduktionen till ämnet presenterar Johan Alvehus ett sätt att betrakta ledarskap i organisationer som bryter med våra etablerade föreställningsramar kring vad ledarskap är, hur det uppstår, och vilka processer som ligger till grund. I fokus för resonemanget är professionsintensiva organisationer i både privat och offentlig sektor, baserat på Johans bok ”The Logic of Professionalism” från 2022.

Johan Alvehus är professor i tjänstevetenskap vid Lunds universitet. Han intresserar sig för frågor om organisering och ledarskap i kunskapsintensiv verksamhet inom såväl offentlig som privat sektor.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg