Hur åstadkommer vi egentligen ledarskap?

Datum 24 april, 2023
Tid Kl 12.00-12-40 (Föreläsning 30 minuter + kortare frågestund)
Plats Via Teams. Länk skickas ut i god tid inför.

Hur åstadkommer vi egentligen ledarskap? Idén om ledaren som en ensam hjälte som på egen hand är åstadkommer förändring i organisationer är på utdöende, både i forskningen och i praktiken. Men hur ser alternativen ut? Hur kan vi begripa oss på hur ledarskap uppstår i organisationer? Vad är det som gör att vi väljer att följa?

I den här introduktionen till ämnet presenterar Johan Alvehus ett sätt att betrakta ledarskap i organisationer som bryter med våra etablerade föreställningsramar kring vad ledarskap är, hur det uppstår, och vilka processer som ligger till grund. I fokus för resonemanget är professionsintensiva organisationer i både privat och offentlig sektor, baserat på Johans bok ”The Logic of Professionalism” från 2022.

Johan Alvehus är professor i tjänstevetenskap vid Lunds universitet. Han intresserar sig för frågor om organisering och ledarskap i kunskapsintensiv verksamhet inom såväl offentlig som privat sektor.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision