Proaktiv konflikthantering

Datum 20 februari, 2024
Tid 12.00-12.40 (Föreläsning 30 minuter + kortare frågestund)
Plats Via Teams. En länk till evenemanget kommer att skickas ut i samband med anmälan + med en påminnelse som mejlas dagen före webinariet.

Enligt en undersökning gjord av Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR) kostar olösta eller illa hanterade konflikter miljardbelopp varje år. I sammanställningen har de bland annat räknat in förlorade kunder, tidsförluster, dåligt rykte, ökad personalomsättning, negativ påverkan på arbetslusten och kostnader för rättsliga tvister. Deras undersökning visar också att många chefer är dåligt förberedda på konflikthantering och var tredje chef säger att de hellre hoppar fallskärm för första gången, än att ta itu med en konflikt i arbetsgruppen.

Konflikter i arbetslivet kan alltså bli väldigt kostsamma för såväl de enskilt involverade parterna, som för verksamheten i stort. Onödiga eller illa hanterade konflikter kostar värdefull energi, tidsåtgång och psykiskt lidande för parterna och med det följer minskad arbetsglädje, minskad ork, minskad produktivitet och effektivitet. I värsta fall kan det även leda till långvarig ohälsa, sjukskrivningar, omplaceringar etc. Konflikter påverkar sällan endast de enskilda parterna utan tenderar att både påverka och engagera många fler i organisationen.

Tid, resurser, motivation och produktivitet, som behövs för verksamhetens syften går istället förlorade på att hantera stridigheter.

Merparten av alla konflikter är onödiga och hade inte behövt uppstå om vi hade bättre konfliktförståelse och om vi investerade i att etablera förebyggande insatser för att minimera antalet onödiga konflikter.

Henrik kommer under detta webinarium att tala om;

 • Bygg en solid grund för en god samarbetskultur
 • En arbetsplats är ingen demokrati
 • Ovisshet och otydliga ramverk leder till dyrköpta pseudokonflikter

Medverkande
Henrik Mattson är en av de mest erfarna och kunniga i Sverige på temat konflikthantering. Under sina 24 år i rollen som utbildare har han föreläst för 100-tusentals människor och han får alltid högsta betyg från kursdeltagarna. För sin förmåga att engagera och få människor att tänka i nya banor har han nominerats till Sveriges bästa talare. Hans föreläsningar är energirika förmedlar sin kunskap med en stor dos humor, ödmjukhet och självdistans.

Moderator för webinariet är Matz Karlsson, rådgivare Skillspartner. Under webinariet kommer finnas möjlighet att ställa frågor.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg