Intresseanmälan

Anders Hedin Ph.D., Docent, författare och föreläsare

4 Verktyg för att lindra inre stress

Anders Hedin är Ph.D. och Docent och började sin bana som cancerforskare. Anders var, efter forskarbanan, linjechef i stora och mindre organisationer i 18 år, med globalt ansvar i 4 år. Han har därefter jobbat som internationell konsult och föreläsare i drygt 15 år och har skrivit 9 böcker. 

Anders specialistområden är: Nya metoder att dämpa stress, Kommunikationsträning för ledare, Aktivt förändringsarbete. Anders föreläser evidensbaserat och har ett mycket interaktivt sätt som skapar kontakt med auditoriet.

Han är synnerligen uppskattad som föreläsare och utbildare då han med sin enorma erfarenhet av eget ledarskap och konkreta och lättsamma förhållningssätt får förtroende och får med sig gruppen på en gång. Anders är även verksam i internationellt och föreläser regelbundet i USA, Europa och Asien.

Presentation

Anders Hedin arbetar med utveckling av individer, grupper och organisationer och har lång erfarenhet av operativt ledarskap. Han har ett brinnande intresse för hur vi kan utveckla människor som trivs och skapar resultat. Anders får oss att känna glädje och se möjligheter mitt i vardagen. Han använder egna berättelser från verkligheten och har med sin bakgrund en mycket trovärdig framtoning.

Anders är alltid noga med att förankra syfte och målsättning tillsammans med dig som kund. Han arbetar efter principen att först förstå för att sedan göra sig förstådd.

Förändringar är en naturlig del av vår vardag. Förändringar kan få oss att känna hopplöshet och besvikelse, eller få oss att se möjligheter och nya lösningar. Anders Hedin tar i sin föreläsning upp vad det innebär att leva i ständig förändring. Han visar hur företaget kan agera för att behålla trivsel, arbetsglädje och prestationsförmåga trots att ”kartan ritas om” kontinuerligt.

Han blandar teorier, personliga erfarenheter och övningar där deltagarna får uppleva att man faktiskt kan lösa det ”omöjliga”.

Exempel på teman och rubriker

Föreläsningar om stress, stresshantering och välmående
I sina föreläsningar utgår Anders från forskning och vetenskap om hur hjärnan fungerar när den är stressad. Han varvar kunskap med verkliga exempel från sitt eget liv så att det blir enkelt att förstå. Genom att få insikt om grundorsakerna till stress blir det möjligt att både förebygga och dämpa oro och andra stressrelaterade problem.

Under en föreläsning med Anders får du med andra ord reda på både varför du känner stress och hur du kan förebygga den. Han lär ut fyra användbara verktyg som du kan börja tillämpa direkt efter föreläsningen. Anders har ett naturligt och ödmjukt sätt att tala på och tycker om att arbeta interaktivt med grupperna han föreläser för. Han utgår från den grupp som han föreläser för så att informationen ska kännas relevant för de aktuella åhörarna.

Anders föreläsningar riktar sig till alla som vill bli bättre på att hantera stress, både organisationer och enskilda. Att komma tillrätta med stress är en viktig fråga inte bara på individnivå utan även för samhället i stort eftersom det idag är många som är sjukskrivna som en följd av stress. Det är naturligtvis också ett problem för personen som blir sjukskriven och också en mycket kostsam affär för företag i form av minskad produktivitet.

FÖRELÄSNING: Vaccin mot stress – fyra sprutor

 • I föreläsningen varvar Anders kunskap om hjärnan och stress med egna exempel från sin vardag.
 • Du lär dig dämpa din inre oro och bli tryggare i stressande situationer.
 • Du får med dig 4st konkreta verktyg för att hantera stress i praktiken.
 • Anders sätt att föreläsa är mycket förtroendeingivande och all information utgår från evidensbaserad forskning. Den senaste tidens hjärnforskning har givit oss verktyg att hantera inre stress när yttre omständigheter påverkar oss med orostankar.

Anders Hedin håller skräddarsydda föredrag efter kundens behov och önskemål.

FÖRELÄSNING: Ledarskap/chefskap och 4 verktyg för att lindra den inre stressen
Som chef har du arbetsmiljöansvar för dina medarbetare. Helt nya sätt att dämpa oro och stress har blivit tillgängliga de senaste åren och det är därför extra viktigt att du känner till dessa. Du kan naturligtvis applicera de nya insikterna i din egen stressade vardag och agera lugnare i tuffa eller stressade situationer. Under föreläsningen belyser vi skillnaden mellan yttre stress och inre stress. Föreläsningen bygger på evidensbaserad forskning kring inre stress. Med hjälp av kunskaper om hur vår hjärna hanterar oro och ältande kan vi dämpa dessa innan de biter sig fast och blir destruktiva, hämmar oss. Med hjälp av 4 verktyg får du lära dig att göra din stress lindrigare och kunna agera konstruktivt i stressade situationer. Kunskaper viktiga för både dig och dina medarbetare.

Anders Hedin håller även föreläsningar, workshops och utbildningar inom;

 • Ledarskap
 • Teambuildning & Teamutveckling
 • Kommunikation
 • Värderingar
 • Förändring & Förändringsledarskap
 • Förändringar – Trivsel – Resultat
 • Motivation i förändring
 • Agilt ledarskap
 • Individorienterat ledarskap
 • Presentationsteknik
FÖRELÄSNING: Kommunikation med specialister – Hur du som chef når fram och blir tydligare
 Alla chefer och ledare vinner på att träna på att kommunicera. Speciellt viktigt blir detta när vi kommunicerar med specialister som ingenjörer, IT specialister, Jurister, Ingenjörer, IT specialister och forskare generellt, vi kan kalla dem ”nördar”. Specialister är ofta bra på sina egna kompetensområden men inte lika bra på att anpassa sig till andras arbete. Att få andra att lyssna, framföra något skriftligt eller muntligt så att andra blir intresserade kräver träning. Under föreläsningen går vi igenom kommunikationens nycklar i formen av 8 konkreta och praktiskt användbara tips. Du får en konkret checklista för tydlig kommunikation som du kan använda både som verktyg vid förberedelse och som verktyg vid genomförande.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium