Eget ansvar, feedback och förståelse

Camilla Saarinen har studerat organisationspsykologi, grupputveckling och pedagogik samt är även certifierad coach och mental tränare.

Hennes specialitet är kommunikation, bemötande, attityder och vanemässiga beteenden, framför allt på arbetsplatser. Drivkraft, positiv energi och eftertanke ständigt är påtagligt närvarande. Med sina många års erfarenhet av undervisning och utvecklingsarbete ger hon kraftfulla utbildningar, seminarier och workshops för organisationer, företag och nya entreprenörer.

Du kan boka en inspirationsföreläsning på en timme eller två eller hela utbildningsdagar där du kan mixa inspirerande föreläsningar med fördjupande workshops.

Presentation

Camilla Saarinens ledord är driv, glädje och engagemang. Hon är en kunnig och inspirerande föreläsare som delar med sig av sin kunskap och personliga erfarenheter, på ett rakt och ärligt sätt med många skratt och livliga diskussioner. Hennes föreläsningar bygger på exempel från vardagen vilket gör det lätt för samtliga deltagare att känna igen sig själva.

Hon kan även lyfta frågan kring vikten av feedback och att försöka förstå varandras behov. Dålig stämning, vi och de-känsla, missnöjessnack i korridorerna, stress och låg motivation… symptomen på en negativ arbetskultur kan vara många. Vems ansvar är egentligen arbetskulturen? Kan vi överhuvudtaget ändra på den? Självklart! För du är inte fast i en arbetskultur. Du ÄR arbetskulturen. En lättsam och lagom provocerande föreläsning för dig som vill vara med och skapa en bättre kultur på din arbetsplats, i din relation, eller med dina vänner.

Camilla visar varför man med lätthet kan lyckas inom vissa områden, samtidigt som det kan vara en kamp att nå resultat inom andra. Hon ger även verktygen till hur man kan skifta perspektiv och hämta energi från sådant man tidigare har dränerats av. Även om målet oftast är att utveckla organisationen så är utgångspunkten alltid personlig utveckling och eget ansvar.

Camilla anpassar alltid sina föreläsningar till den målgrupp och den organisation hon arbetar med, och varvar fakta och forskning med exempel från vardagen, vilket gör det lätt för deltagare att känna igen sig själva.

Camilla anlitas med fördel när man vill ha både inspirerande föreläsningar och fördjupande workshops, alternativt hela föreläsningsserier inom valda ämnen. Du kan väja rena föreläsningar, föreläsningar blandat med workshops eller hela utbildningsdagar. Drivkraft, positiv energi och känslan av att utvecklas är påtagligt närvarande.

Exempel på teman och rubriker

 • En jäkla attityd
 • Det sitter i väggarna
 • Mer energi på jobbet

Arbetsglädje och motivation i förändring
Det är bara att inse. Alla är inte lika bra på att hantera förändringar. Vissa anpassar sig likt en kameleont i förändringstider, medan andra har betydligt svårare att acklimatisera sig i nya strukturer och miljöer. Vissa trivs som fisken i vattnet; kreativitet och resultat ökar. Andra känner sig som en gädda som fått i uppdrag att klättra upp till toppen av en tall, med dalande motivation och prestation som följd.

I grund och botten är de allra flesta människor positiva till förändring. Om man tycker att förändringen är bra vill säga, och om man får genomföra den i sin egen takt. Men de allra flesta förändringar som vi behöver ta oss igenom är beslutade av någon annan och vi kan oftast varken bestämma över förändringsmetoder eller hur snabbt förändringarna ska genomföras. Dessutom är vår motivation också kopplad till vilken typ av förändring det är som vi ställs inför. De förändringar du vill göra kanske inte triggar andra, helt enkelt. Och vad händer med våra identiteter och roller när nya arbetssätt krävs? Och vad händer med företagskulturen när vi inte känner oss ”hemma” i allt det nya?

Världen är föränderlig och vi måste hänga med, men hur gör man egentligen för att både må och prestera bra på vägen?

”Arbetsglädje i förändring”  en en föreläsning som ger en riktig kick för både ledare och medarbetare, med både aha-upplevelser, igenkänning, och fullt med medmänsklig bekräftelse som stärker! Dessutom några viktiga tips på hur man kan peppa sig själv att stå stadig och spelklar, även när omgivningen om yttre omständigheter inte är att lita på. Kan med fördel byggas på med fördjupande workshop och kan även  bokas som heldagsutbildning.

Från spretig grupp till effektivt team
Nä. Inga high five riktigt än. Fortfarande hålla avstånd. Men bygga starka team kan vi göra ändå!

För många har den nya hybridkulturen blivit den nya normala. Att träffas på behörigt avstånd och mötas digitalt har blivit det nya normala. Men att ses fysiskt, att få läsa av kroppspråk, lyssna av signaler och känna energier är nödvändigt för att vi fullt ut ska kunna navigera oss fram när vi bygger relationer. Aktiviteter som vi normalt sett bygger in i vår vardag för att stärka teamkänslan, såsom After works, Quizkvällar och annat med kollegorna ställs in och den korta, men ack så viktiga fikapausen med tillhörande skvaller på jobbet uteblir.

Oavsett i vilket format vi ses och arbetar i, så är våra mellanmänskliga behov desamma. Ett agilt ledarskap och människor som känner sig viktiga, bekräftade och kompetenta är några av de viktigaste nycklarna till att bygga starka och effektiva team.

”Bygg starka team”  en föreläsning som kan ger en förståelse för gruppens och individens behov, och vad som krävs för att bygga band som lyfter en spretig grupp till ett sammansvetsat team. Föreläsningen kan med fördel byggas på med workshop och kan även bokas som heldagsutbildning.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision