Gunnar Wetterberg Historiker, författare, ursprungligen diplomat, fd ansvarig för Finansdepartementets långtidsutredningar

Fotograf
Nille Leander

Välkänd samhällsdebattör

Gunnar Wetterberg är en välkänd och aktiv samhällsdebattör i svenska medier, inte minst när det gäller samhällsekonomiska ämnen.

Gunnar Wetterberg, historieprofilen från Fråga Lund, har ett brett förflutet som diplomat, långtidsutredare på Finansdepartementet, direktör i Svenska Kommunförbundet och samhällspolitisk chef på Saco.

Det är roligt att rota och gräva, men minst lika givande att berätta om vad man hittat. Ofta finns det ett samspel: genom att föreläsa väcker man åhörarnas frågor, som tvingar föreläsaren att leta vidare efter nya svar. Ämnena rinner ofta upp i det jag håller på med, men dröjer kvar och tvingar mig att följa med långt efter att jag avslutat den utredning eller bok som satte igång det hela.
– Gunnar Wetterberg

Presentation

Gunnar Wetterberg tycker det är väldigt roligt att försöka väcka många människors intresse, gärna få dem att skratta, men också vässa slutsatser som andra kan ha glädje av i sin vardag. Genom åren har det blivit föredrag och paneler i alla tänkbara sammanhang, från japansk TV och rysk demokratiutbildning till bolag, banker, kommuner, organisationer och föreläsningsföreningar i Sverige.

Sedan årsskiftet 2013/2014 är Gunnar Wetterberg verksam som författare och föreläsare. Han har skrivit flera böcker i samhällsekonomiska ämnen, men också historiska verk som biografier över Axel Oxenstierna och Arvid Horn, historiker över Riksbanken och släkten Wallenberg, och nu senast Skånes historia i tre band.

Gunnar Wetterberg är en välkänd samhällsdebattör och en kunnig och underhållande föreläsare. Han är hedersdoktor vid Lunds universitet och ledamot av Kungl. Vetenskapsakademien och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Gunnar har belönats med Stora Kunskapspriset och med Kungl. Sällskapet Pro Patrias guldmedalj för medborgerliga förtjänster.

Gunnar Wetterberg vann tillsammans med programledaren Parisa Amiri SVTs ”På spåret” 2018/19.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

Fredrik Göransson, Nine Yards

"Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

Sonia Koppen, Vision