Intresseanmälan

Gunnar Wetterberg Historiker, författare, fd diplomat, samhällspolitisk debattör

Fotograf
Nille Leander

Välkänd samhällsdebattör

Gunnar Wetterberg är en välkänd och aktiv samhällsdebattör i svenska medier, inte minst när det gäller samhällsekonomiska ämnen.

Gunnar Wetterberg, historieprofilen från Fråga Lund, har ett brett förflutet som diplomat, långtidsutredare på Finansdepartementet, direktör i Svenska Kommunförbundet och samhällspolitisk chef på Saco.

Det är roligt att rota och gräva, men minst lika givande att berätta om vad man hittat. Ofta finns det ett samspel: genom att föreläsa väcker man åhörarnas frågor, som tvingar föreläsaren att leta vidare efter nya svar. Ämnena rinner ofta upp i det jag håller på med, men dröjer kvar och tvingar mig att följa med långt efter att jag avslutat den utredning eller bok som satte igång det hela.
– Gunnar Wetterberg

Presentation

Gunnar Wetterberg är en engagerande talare som har förmågan att vara både rolig och allvarlig. Han tycker det är väldigt roligt att försöka väcka många människors intresse, gärna få dem att skratta, men också vässa slutsatser som andra kan ha glädje av i sin vardag. Genom åren har det blivit föredrag och paneler i alla tänkbara sammanhang, från japansk TV och rysk demokratiutbildning till bolag, banker, kommuner, organisationer, med flera.

Några av ämnena han har valt att rikta in sig på är bland anat samspelet mellan demografi och ekonomi, hans perspektiv på hur den svenska ekonom och finansiella marknadens har utvecklas och hur infrastrukturen har en stor betydelse för ekonomisk långsiktig utveckling. Detta är bara några av kunskapsområdena han föreläser kring och har även skrivit böcker på ämnena. Främst är det “upplevelsen att sätta sig in i ett problem och så småningom komma på något, som kanske  kan vara en lösning” som driver honom, beskriver han det själv. Med Gunnar Wetterberg som talare får man en kombination  av framtidsspaningar och historiska tillbakablickar – alltid skräddarsydda för att säkerställa relevans och värde för deltagarna. Han har lång erfarenhet av att hjälpa företag och institutioner med omvärldsföredrag och konkreta tips.

Gunnar Wetterberg är numera verksam som författare och föreläsare. Han har skrivit flera böcker i samhällsekonomiska ämnen, men också historiska verk som biografier över Axel Oxenstierna och Arvid Horn, historiker över Riksbanken och släkten Wallenberg, och nu senast Skånes historia i tre band. Förutom böcker skriver även Gunnar essäer, kultur- och debattartiklar om historia, ekonomi och andra samhällsvetenskaper i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Axess och olika facktidskrifter. Sedan flera år tillbaka skriver han även kolumner på ledarsidan i Expressen

Gunnar Wetterberg är en välkänd samhällsdebattör och en kunnig och underhållande föreläsare. Han är hedersdoktor vid Lunds universitet och ledamot av Kungl. Vetenskapsakademien och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Gunnar har belönats med Stora Kunskapspriset och med Kungl. Sällskapet Pro Patrias guldmedalj för medborgerliga förtjänster.

Gunnar Wetterberg vann tillsammans med programledaren Parisa Amiri SVTs ”På spåret” 2018/19.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision