Intresseanmälan

Gunnar Wetterberg Historiker, författare, ursprungligen diplomat, fd ansvarig för Finansdepartementets långtidsutredningar

Fotograf
Nille Leander

Välkänd samhällsdebattör

Gunnar Wetterberg är en välkänd och aktiv samhällsdebattör i svenska medier, inte minst när det gäller samhällsekonomiska ämnen.

Gunnar Wetterberg, historieprofilen från Fråga Lund, har ett brett förflutet som diplomat, långtidsutredare på Finansdepartementet, direktör i Svenska Kommunförbundet och samhällspolitisk chef på Saco.

Det är roligt att rota och gräva, men minst lika givande att berätta om vad man hittat. Ofta finns det ett samspel: genom att föreläsa väcker man åhörarnas frågor, som tvingar föreläsaren att leta vidare efter nya svar. Ämnena rinner ofta upp i det jag håller på med, men dröjer kvar och tvingar mig att följa med långt efter att jag avslutat den utredning eller bok som satte igång det hela.
– Gunnar Wetterberg

Presentation

Gunnar Wetterberg tycker det är väldigt roligt att försöka väcka många människors intresse, gärna få dem att skratta, men också vässa slutsatser som andra kan ha glädje av i sin vardag. Genom åren har det blivit föredrag och paneler i alla tänkbara sammanhang, från japansk TV och rysk demokratiutbildning till bolag, banker, kommuner, organisationer och föreläsningsföreningar i Sverige.

Sedan årsskiftet 2013/2014 är Gunnar Wetterberg verksam som författare och föreläsare. Han har skrivit flera böcker i samhällsekonomiska ämnen, men också historiska verk som biografier över Axel Oxenstierna och Arvid Horn, historiker över Riksbanken och släkten Wallenberg, och nu senast Skånes historia i tre band.

Gunnar Wetterberg är en välkänd samhällsdebattör och en kunnig och underhållande föreläsare. Han är hedersdoktor vid Lunds universitet och ledamot av Kungl. Vetenskapsakademien och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Gunnar har belönats med Stora Kunskapspriset och med Kungl. Sällskapet Pro Patrias guldmedalj för medborgerliga förtjänster.

Gunnar Wetterberg vann tillsammans med programledaren Parisa Amiri SVTs ”På spåret” 2018/19.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti
* Obligatoriska fält
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

Kundutlåtanden

"Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

"Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg