Nya utmaningar på jobbet? Företagsutveckla med hjälp av improvisationsteater!

Vill du ha trygga, lekfulla och kreativa medarbetare som är experter på att samarbeta? Kanske letar du efter någon spännande och ovanlig workshop för hur ni på bästa sätt kan jobba efter Covid-19?

Improvisationsteater är en metod/verktyg där man tränar sin kreativitet, spontanitet, tillit och sitt lyssnande. Med väldigt enkla och lustfyllda sätt arbetar vi med att ta din första idé (som ofta är den bästa), släppa på censuren och upptäcka hur lätt det är att få full tillgång till din fantasi.

Vi pratar mycket om möjligheterna i att misslyckas, hur roligt det faktiskt kan vara att vässa sitt lyssnande och samarbete. Vi utgår från lust, motivation och känsla av att allt är möjligt.

På det viset är improvisationsteater ett oslagbart verktyg för att stärka en grupp, få självinsikt och belysa situationer som uppstår i vardagen.

För alla vill vi väl ha trygga, lekfulla och kreativa medarbetare som är experter på att samarbeta!?

Presentation

Frida Sundström och Tobias Rosén arbetar aktivt tillsammans med sin ensemble med improvisationsteaterns verktyg i form av underhållning och utbildning för företag och organisationer.

De erbjuder allt från workshops i kreativitet & samarbete, kroppsspråk & kommunikation och de svåra samtalen, samt föreläsningar i förändringsprocesser och underhållning till konferensen. De har även erfarenhet kring moderering.

De har stor erfarenhet av att arbeta med små som stora kunder, bland annat: Volvo – IKEA – Lindex – Toyota – Regeringskansliet – Åhléns – Arbetsförmedlingen – Unionen – Telia – Chalmers – Astrid Lindgrens Värld – Svensk Handel – Implenia – Göteborgs Stad – Mölndals Stad – Castellum – Nordic Wellnes – Sveriges Radio – CollectorBank – Sibylla – HSB – Hyresgästföreningen.

Foto: Christer Hedberg

Exempel på teman och rubriker

Underhållande föreläsning – kreativitet
En interaktiv föreläsning med underhållande inslag. Vi pratar om improvisationsteaterns styrkor och hur förändringsprocess är något av det mest grundläggande vi jobbar med. Vi pratar också om hur vi får tillgång till vår kreativitet och spontanitet, samt hur vi kommunicerar och  samarbetar, allt för att se möjligheterna i förändringsprocesser och hur det höjer vår lyhördhet och  samarbetsförmåga.

Vi varvar samtal och reflektion med enkla och lustfyllda övningar där ni får träna er på ovannämnda. Där får ni träna på att ta er första idé (som ofta är den bästa), släppa på censuren och upptäcka hur lätt det är att få full tillgång till sin fantasi. Ni får se möjligheterna i att misslyckas, hur roligt det faktiskt kan vara att vässa lyssnande och samarbete.

Tid: 1-1,5 tim

Underhållning till konferensen
Förhöj konferensen, seminariet eller företagsfesten! Vi improviserar utifrån era förslag och er verklighet. Åskådarna blir alltså delaktiga i underhållningen. Kanske ni undrat över hur er arbetsplats skulle se ut om det var en musikal? Eller hur ser egentligen era ledningsmöten ut? Vad sägs om en komisk expert som siar om ert företags framtid? Med värme och humor skildrar vi er arbetsplats och det ämne som är aktuellt för dagen. Allt är improviserat, så det blir en helt unik show bara för er som lockar till skratt och igenkänning. Om ni önskar att vi belyser ett aktuellt ämne som t.ex ledarskap, svåra samtal, service eller likabehandling så kan vi skräddarsy en föreställning utifrån detta.

Tid: 30-60 min men kan också anpassas till kortare inslag vid flera tillfällen under konferensen på hel eller halvdag.

Workshop: Kreativitet och samarbete
I en workshop för oss får ni skratta, bjuda på er själva och se nya sidor av varandra. Med enkla och lustfyllda övningar får ni träna på att ta er första idé (som ofta är den bästa), släppa på censuren och upptäcka hur lätt det är att få full tillgång till sin fantasi.

Ni får se möjligheterna i att misslyckas, hur roligt det faktiskt kan vara att vässa lyssnande och samarbete. En aktivitet som ger lust, motivation och känslan av att allt är möjligt!

Workshop: Kroppsspråk och kommunikation
”Communication is key” och här sättar vi det bokstavligt talat i rampljuset. I denna workshop får ni bland annat pröva att gå in i olika roller som har ”låg” respektive ”hög” status och laborerar med detta. Med vår vägledning breddar vi era perspektiv och ger er en avväpnande och rolig workshop.

Ovanstående två workshopar går att slå ihop.

Workshop: Svåra samtal
Deltagarna får öva sig på att ta sig an svårare och känsligare samtal som kan uppstå på en arbetsplats. Vi lägger fram olika scenarios som exempelvis tystnadskultur, lönesamtal, eller arbetsmiljö. Vi guidar längst vägen och kommer med konstruktiva lösningar och förslag.

En dag med svåra samtal brukar vanligast planeras för en heldag. Där vi delar upp dagen med workshop och svåra samtal. Dagen är anpassad för 10-15 deltagare, men går också att göra för fler. Dock krävs det då fler skådespelare ifrån oss samt fler rum för att kunna dela upp deltagarna i mindre grupper inför svåra samtalen. Vi vill nämligen att alla deltagare ska få ta del av den praktiska träningen.

Workshop: Tala inför folk
Erövra modet och lusten att tala inför folk. Få alla att lyssna uppmärksamt. Med hjälp av improvisationsteater och storytelling tränar vi på att tala inför andra. Många tycker att det kan vara obehagligt. Kursen hjälper dig att komma över detta. Efter avslutad kurs ska du längta efter att få använda dina nyvunna färdigheter. Improvisationsteater är en metod att frigöra kreativitet, fantasi och träna sig på att vara i nuet. I impro måste möjligheten att det går snett få finnas och det är detta som är styrkan; att kunna finna sig i vilken situation som helst. Storytelling är konsten att övertyga med exempel. Genom att använda anekdoter och berättelser kan vi påverka på ett

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards