Ta hand om din personal, annars gör någon annan det!

I tider av ekonomiska neddragningar, pandemi och med stor stressrelaterad ohälsa hos personalen är utmaningarna många. Men med gemensamma intressen och en kärna av förståelse för de uppgifter man har på sin lott kan man tillsammans skapa en kultur med högt i tak. Där kan svåra frågor ventileras och där stöttar man varandra.

Jill Taube, psykiater, och Maria Zetterlund, distriktsläkare ser över de arbetsmiljöfaktorer som vid forskning visats spela stor roll för stress på arbetsplatsen.

Föreläsningen passar för alla arbetsplatser där det finns grupper som kan vara i behov av att stödja varandra och som vill ta del av hur man skapar mer interkollegialt stöd och en frisk kultur.

Presentation

I en upplevelsebaserad föreläsning, workshops eller utbildningar approcheras personal i ett brett perspektiv. Här ser de över både förutsättningarna i arbetslivet liksom egna förhållningssätt, och kollegialt stöd som visat sig vara förebyggande mot stress.

Jill Taube och Maria Zetterlund lyfter fram salutogena och positiva exempel och försöker stötta deltagarna att börja fundera mer kring en bra balans mellan den egna hälsan och arbetsinsatsen. Jill och Maria ser över de arbetsmiljöfaktorer som vid forskning visats spela stor roll för stress på arbetsplatsen. Beforskade samtalsmodeller beskrivs som stärker och skyddar mot stress och ökar känslan av delaktighet och self empowerment på arbetsplatsen. Självomhändertagande samt direkt görande i form av aktiva pauser och rörseleglädje leder till aktivitet och en vi-känsla redan under föreläsningen.

De levererar konkreta verktyg att använda i sin arbetsvardag och arbetar interaktivt för att börja förändringsarbetet mot ett mer hållbart arbetsliv genom egna reflektioner hos deltagarna. De teoretiska delarna varvas både med fartfyllda pauser och konkreta exempel på hur man får in rörelse i vardagen både för egen del och för patienter/elever/brukare och kollegor.

Har ni ett längre arrangemang kan Jill och Maria bidra med en godnatt- eller godmorgonyoga, ett danspass före kvällsaktivitet och middag eller ett enkelt styrkepass innan lunchen som några exempel. Jill och Maria tror på att leva som de lär!

Föreläsningen passar utmärkt som kick-off eller som en del av planeringstid, där man avser att lyfta upp frågor som rör personalens hälsa. Allt från en inspiration på 90 minuter till en halv eller heldag.

Om Jill Taube och Maria Zetterlund
Jill Taube, psykiater, och Maria Zetterlund, distriktsläkare, startade 2017 ett nätverk eller en slags community för läkarkollegor som vuxit från 0 till 10 000 medlemmar sedan dess.

Nätverket VTHOD (Vem tar hand om doktorn) har kommit att bli en samlande kraft för läkare i alla delar av karriären, från student till senior,  och jobbar i ett brett perspektiv för att vara med och svara på frågan hur de på ett hållbart sätt kan arbeta tillsammans för att få en sund arbetsmiljö och välmående kollegor. Deras arbete har visat vilken kraft det finns i interkollegialt stöd och hur man kan hjälpas åt att tillsammans skapa hållbara arbetsplatser.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB