Kreativitet, innovation och konst

Nytänkande är viktigt för att du på ett kreativt sätt ska kunna skapa produkter och tjänster som sticker ut på en globaliserande marknad med tuff konkurrens. Det spelar också en betydande roll när du ska marknadsföra dina produkter. Huruvida ett koncept, till exempel en webbsida eller ett varumärke, slår igenom eller ej har delvis att göra med hur lyckad designen är.

När konst, design, kreativitet och innovation möts finns alla förutsättningar för genomslagskraft. Det är detta möte Kimmo Hakonen gärna talar om i sina föreläsningar om just konst, design, kreativitet, innovation och nytänkande.

Presentation

Kimmo Hakonen, konstnär och vid Chalmers utbildad ingenjör, förenar konsten med innovation för att ge dig verktyg till att tänka nytt. I sina föreläsningar ger han konkreta verktyg till att se utmaningar ur ett nytt perspektiv – han får dig att se lösningen istället för problemet.

Kimmo Hakonen jobbat med webbdesign och digital marknadsföring under årtionden parallellt med att han som konstnär har ställt ut sin konst runtom i Sverige och Europa, och dessutom vunnit priser för sin design av vodkaflaskan ”Thor’s Hammer”.

Som föreläsare är Kimmo är energisk, entusiastisk, kunnig och innerlig och sprider glädje under sina föreläsningar. Han tänder ofta ”aha-lampor” ovanför publikens huvuden och ger dem insikter och leenden av förståelse.

Exempel på teman och rubriker

Larger than life
Konsten och livet är nära förknippade, vad kan konsten tillföra livet? Hur tänker en konstnär om livet? Hur kan du få du ett rikare liv med hjälp av konsten? Larger than life är en föreläsning om livet och konsten som visar på hur du kan se på konst genom en konstnärs ögon. Olika typer av konst kommer att exemplifiera nya tankar som du kan använda när du själv ser på konst. Idéer som ger dig en ny bild av verkligheten utlovas. En roligare bild, kanske en hemskare bild men viktigast av allt en mer känslomässig bild. Historier om konstnärens egna arbeten varvas med andra konstnärers konst, för att berätta historier om hur vår värld ser ut ur konstnärens perspektiv.

Aha O Yeah – föreläsning & workshop
Ett beslut kan vara skillnaden mellan konkurs och succé, undvik felbeslut. För att dina medarbetare skall kunna prestera optimalt så krävs att de har de rätta mentala verktygen. Verktyg som systematiskt, konkret och effektivt gör att de når toppresultat och minimerar felbeslut individuellt likväl som i ett team.

Roundtrip to heaven – verktyg för innovation
Roundtrip heaven är en workshop eller föreläsning där du lär dig att bli kreativ på beställning när du själv vill och med vilket ämne som helst.Låter detta fantastiskt att bara kunna börja generera idéer och sedan veta vad du skall göra med dem? Du kommer inte bara att sitta och lyssna utan du kommer att få göra själv och lära dig tekniker för hur du kommer in i ett kreativt tillstånd och sedan ett system för hur du går från att skapa idéer till att ta hand om dem och utvärderar dem samt skapa en handlingsplan.

Gör som Google öka ”knäppfaktorn” på firman.

Referenser

Kimmo som föreläsare är energisk och inspirerad. Jag skulle rekommendera föreläsningen för jag tror att alla kan öppna sinna sinnen om de får använda associationer och göra något nytt och annorlunda.
HR-Awardh

Jag fick ett nytt intresse för konst. Kimmo var lite forceard på grund av den korta tiden men förmedlade nyfikenhet. Jag skulle rekommendera föreläsningen den väkte tankra om konst, form och fantasi.
Wistrand Advokatbyrå

Återuppväckta tankar om konst, nya aspekter om färg. Kimmo ger ett mycket engagerat och ärligt intryck. Levande Jag skulle rekommendera föreläsningen den ger ett nyttigt och stimulerande avbrott i vardagssysselsättningen.
Pradit AB

Kimmo är rolig, smittande, öppnar vyer. Rekommenderas.
Kungälvs Kommun

Föreläsningen gjorde att jag öppnade min väldigt strukturerade, tekniska vardag till något nytt. Vad hindrar mig egentligen? Vad är rätt eller fel? Kimmo är oförutsägbar, härlig, öppen, ser möjligheter, bringar nya tankar till mig. Kul! Larger than life rekomenderas för att tänka utanför boxen. Allt är rätt, du kan tänka som du vill och det är ok. Bra att du står upp och pratar, ger dig hän i de olika skeendena, allt från färg och skulptur till det undermedvetnas mening i våra liv.
SCA

Föreläsningen gjorde att jag ser en ny horisont. Kimmo var tydlig, genomtänkt, hade ett gott genomförande med hjälp av datorn. Rekommenderas, man lär sig tänka i det undermedvetna.
Lewerth Fastigheter

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg