Intresseanmälan

Mattias Lundberg Leg psykolog, leg psykoterapeut & docent i psykologi

Fotograf
Åsa Siller

Psykologi åt folket

Mattias Lundberg är psykologen som föreläser på ett tankeväckande, inspirerande och underhållande sätt om psykologi och hur vi människor egentligen fungerar.

Med humor som vapen ger han underhållande exempel ur vardagen och på arbetet om hur människor tänker och agerar i olika sammanhang. Med hög igenkänningsfaktor talar Mattias om bland annat de olika personligheter och roller som finns på arbetsplatsen. Men han får även sin publik att stanna upp och reflektera över varför man ibland gör som man gör.

Mattias medverkar ofta i större offentliga föreläsningar och i massmedia som expert där hans målsättning är att göra psykologi tillgänglig för alla.

Han har även stor erfarenhet av moderators- och konferencieruppdrag i både större och mindre sammanhang.

Presentation

I sina föreläsningar lyckas Mattias Lundberg med bedriften att beskriva svåra psykologiska sammanhang på ett sätt som alla känner igen sig i. Han bjuder gärna på sina erfarenheter för att visa hur vi människor fungerar, eller inte fungerar, i olika sammanhang. Med många exempel lockar han till goda skratt och nyttiga insikter.

Mattias Lundberg är leg psykolog, leg psykoterapeut, docent i psykologi vid Umeå Universitet, författare och föreläsare. 1999 disputerade Mattias med en avhandling kring personlighet och uppfostran.

Mattias har också tidigare varit verksam inom både näringslivet och den offentliga sektorn som ledare, chef och konsult. Han arbetar mycket med ledarutveckling och chefsstöd inom näringslivet. 

Mattias går även att boka som processledare och moderator.

Tillsammans med Jan Bylund driver han även podcasten ”Jäkla Människa” och de brukar ibland även föreläsa tillsammans.

Mattias som moderator
Mattias jobbar även som konferencier, moderator och debattledare i många olika sammanhang. Det kan röra sig om allt från mindre runda bords-samtal till större kongresser och banketter. Han är påläst inför sina uppdrag och kan skapa en väldigt god stämning under arrangemangen. Många beskriver Mattias både underhållande och som en som inte tvekar att bryta in med svåra frågor då det behövs.

Han kan även själv bidra under en konferens/kongress/bankett genom att i kombination med uppdrag som moderator eller konferencier, ge föreläsningar och i samarbete med komikern Jan Bylund erbjuda underhållning på kvällen.

Exempel på teman och rubriker

Alla är olika – utom jag
– om personlighet och roller på arbetet
Man får ta folk som de är och inte som man vill att dem ska vara!

Det är lättare sagt än gjort. Man retar sig på personlighetsdrag man inte gillar, för att de är för olika en själv – eller kanske för lika. Det är mänskligt, men vad gör man åt det? Försöker ändra på sig själv – eller på andra? Vår personlighet sägs ha avgörande betydelse för hur vi klarar oss på arbetet och det finns nog behov av alla möjliga typer på arbetsplatsen. Men vad är egentligen personlighet och hur vet vi att det är ”rätt” personligheter som jobbar tillsammans? Med många exempel ger föreläsningen åhöraren funderingar på varför vi gör som vi gör och vad våra arbetskamrater försöker göra åt det.

Jäkla människa
– om besvärligt beteende på arbetet
Irriterar du dig på alla dessa jobbiga människor som bara ställer till det för dig? Har du liksom många andra funderat på varför de beter sig som det gör, och kanske ännu oftare; vad du skall göra åt det? Nu har du chansen att få svaren!

”Jäkla Människa” fokuserar på de besvärliga beteenden som medarbetare och andra i arbetslivet utsätter andra för. Tyngdpunkten ligger på hur man som kollega eller chef beföter beteendet för att slippa drabbas av det.

Föreläsningen kan ges av Mattias Lundberg själv och är då cirka 1,5 timme lång. Den kan också ges tillsammans med komikern och underhållaren Jan Bylund och blir då cirka 2,5 timme lång.

Team och Grupputveckling – varför och hur?
En av de mest köpta tjänsterna hos myndigheter och företag är grupputvecklingsinsater eller ”teambuilding” som man ofta kallar det. Men vad är det egentligen man försöker åstadkomma med detta? Och vad är egentligen ett team och när är det bättre att satsa på andra insatser?

Den här föreläsningen klargör teamarbete och går igenom forskningen kring team/grupper och olika utvecklingainsatser. Allt för att ni som planerar en sådan insats ska lära er hur ni ska göra för att verkligen identifiera era behov och sedan välja rätt insats.

Livet – en bruksanvisning
Hur många böcker med goda råd om hur livet ska levas finns det inte? Och hur många inspirationsföreläsare åker inte land och rike runt och talar om hur du ska leva ditt liv, allt baserat på föreläsarens egen erfarenhet? De lovar lycka, välgång och sinnesfrid bara du gör som de gjort.

Den här föreläsningen lovar inget, inget alls faktiskt. Däremot går den på ett lättsamt och  underhållande sätt igenom den senste forskningens uppfattning om vad som gör oss människor lyckliga och hur man åstadkommer det.

Men, föreläsningen ger inga löften, presenterar inga patentlösningar och den kommer inte att automatiskt göra dig lycklig.

Föreläsningar om påverkan/reklam/PR
Här hittar du föreläsningar som på olika sätt adresserar hur vi människor påverkas av olika saker. Psykologin bakom påverkan kan te sig väldigt avancerad, men i själva verkat är det inte speciellt svårt att förstå sig på dessa mekanismer.

Politik – drivkrafter – Psykologi
Denna föreläsning avhandlar drivkrafter och området Politisk psykologi. Den tar en närmare titt på hur politiken kan påverka individen och hur individerna påverkar såväl parti- som sakpolitik. Den ger också en bild över hur politisk opinionsbildning kan se ut då den fungerar som bäst ur ett psykologiskt perspektiv och ger tips på vilka trick som kan användas för att bäst nå effekt ur ett påverkansperspektiv.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium