Intresseanmälan

Pia Stider

Att göra den digitala transformationen hållbar – för människor, miljö och organisationer

Digitalisering påverkar arbetslivet i grunden – var, när, hur och till och med varför vi jobbar. Många blir stressade, en del utmattade. Samtidigt kan smarta, digitala arbetssätt effektivisera verksamheter och avlasta våra stressade själar. Pia Stider menar att det går att få till om man utgår från människan och gör tekniken till vår tjänare.

 

Presentation

Pia Stider är HR-strategen som blev IT-konsult, med missionen att göra den digitala transformationen hållbar genom att ta med de mänskliga aspekterna av förändringen och bredda fokus från smarta verktyg till smarta människor. Ett sätt att lyckas är att främja samarbete mellan HR och IT. Ett annat är att börja hantera den digitala arbetsmiljön. Pia brinner även för att hjälpa organisationer att få medarbetarna själva att driva användandet av kommunikations- och samarbetslösningar på smarta sätt med verksamhetsnyttan i centrum och hälsan i behåll.

Pia Stider har en gedigen erfarenhet av strategisk kompetensförsörjning, arbetsmiljö, hälsofrågor, aktivitetsbaserat arbetssätt, ledarskap och medarbetarskap. Pia var tidigare övergripande projektledare för långsiktig utveckling av Försäkringskassans Aktivitetsbaserade arbetssätt. Som förändringsledare och HR samverkanspartner till IT var en central uppgift att stödja den digitala resan genom att ta initiativ till och driva projektet En Smartare Dag. Genom att fokusera på beteenden snarare än teknik var målet att optimera den digitala arbetsplatsen till nytta för både verksamhet, medarbetare och miljö.

Pia Stider är en engagerad, lyhörd och rolig föreläsare som på ett tydligt sätt förmedlar spännande insikter och ingjuter en känsla av framtidstro. Hon har en tydlig röd tråd i sitt budskap. Ett av hennes signum är att se till att deltagarna blir involverade, känner sig inspirerade, lite provocerade och får med sig nya frågeställningar och en del ledtrådar till hur de kan ta nästa steg.

Pia Stider åtar sig allt från små workshops och föreläsningar till stora event. Hon anpassar sina föreläsningar och uppdrag.

Boka Pia Stider för en inspirerande föreläsning på teman kring digitalisering med människan i centrum – till exempel aktivitetsbaserat arbete, digitala möten, distansarbete, arbetsmiljö, stress och hälsa.

Ett urval av tidigare kunder
Microsoft Techdays, Nolldistans/Telekom idag, Framtidens kontor och Arbetssätt/Ability Partner, Nätverk/Kompetensgruppen, Norra Hisingen/Göteborgs Stad, Skatteverket, Försäkringskassan, HR Summit/Easyfairs, Arbetsgivarverket, Svensk Chefsförening, Facility Nordic/IFMA och ST (Statsanställdas Förbund).

Exempel på teman och rubriker

Digitalisering – Javisst! Men vill man? Kan man? Får man?AI och digitalisering – slutet för mänskligheten eller vår räddning? Förmodligen kan ingen svara, men många försöker.

AI och digitalisering kan vara det mest utmanande mänskligheten mött – kanske större än när vi började gå på två ben. Men arbetslivet har fastnat i 1900-talet. Samma kontor, samma möten, samma metoder. Varför är vi sa tröga? Vilka medvetna och omedvetna hinder finns? Ledarskap, medarbetarskap, tillit och kontroll? Vanor?

Hur går man från traditionella till digitala arbetssätt? Nya utmaningar kräver nya lösningar. Vi kan boosta lärande och samarbeta över organisatoriska gränser. HR kan ta större aktivt ansvar för att utgå från människan istället för tekniken, kroka arm med IT och Kommunikation, engagera medarbetare och chefer, använda nya metoder och nya synsätt. Näringsliv, samhälle och människor behöver engagera sig. För vad är alternativet? Politiska röster säger att Sverige halkar efter i den digitala utvecklingen. Fler och fler lider av digital stress…

Hållbar digitala transformation lyckas när människor vill, kan och får jobba på nya sätt, och medskapa förändringen med verksamhetsnyttan i fokus och hälsan i behåll.

Andra exempel på föreläsarteman

 • Digital och artificiell – men människorna då?
 • Aktivitetsbaserat + Digitalt = Sant
 • Lyckas med digitala arbetssätt – må bra samtidigt!
 • HR + Digitalisering = Sant?
 • Ungdomar, digitalisering och psykisk ohälsa
 • Compassion

Referenser

”Pia Stider har förmåga att fånga och engagera publiken. Hon tar det abstrakta till det konkreta genom att på ett enkelt sätt beskriva hur man involverar och engagerar medarbetare till att använda nya digitala verktyg. Pia bryter barriärer genom enkla övningar och många skratt. Den som varit på Pias seminarie går därifrån berikad med nya lärdomar och ett leende på läpparna. Pia är perfekt för den som vill veta hur man på riktigt arbetar med verksamhetsutveckling och implementering av nya verktyg. Pia är perfekt för dem som vill veta ”hur man gör på riktigt” eller vill motivera sin personal inför en förändringsresa.”
Susanna Winzenburg, Growing Thoughts

 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB