Hållbart medarbetarskap

Robert Karjel har lett en helikopterdivision i Adenviken för att bekämpa pirater och byggt upp en division räddningshelikoptrar i Afganistan, på uppdrag av FN och EU.

Hållbart medarbetarskap handlar om att ständigt förhålla sig till vem man vill vara och vilken slags värld man vill vara med att bygga – oavsett vilken typ av verksamhet man vinner sig i. För ett företag är det inte längre tillräckligt att producera den bästa produkten utifrån pris och kvalitet, eller för en offentlig verksamhet att helt enkelt lösa sitt uppdrag inom ramen för givna regler och budget. Utan allt och alla sätts ständigt in i sin omvärlds fulla sammanhang, av såväl kunder, medarbetare som samhället generellt. I allt högra grad förväntas ens verksamhet vara hållbar. Och hållbarheten handlar inte bara om ett miljömässigt perspektiv, utan etiskt hållbart i vid bemärkelse enligt svåröverblickbara mönster som ständigt skiftar form. Man förväntas tydligt ta ställning. Har man inte insett detta och förberett sig för det, kan handlingsutrymmet försvinna på ett ögonblick och konsekvenserna bli förödande.

Presentation

Robert Karjel inspirerar organisationen och den enskilde medarbetaren att framgångsrikt möta denna nya värld av förväntningar, trots svåra yttre och inre förhållanden samt individens egen tveksamhet och rädsla. Du får insikt i och verktyg för hur Medarbetarskapet kan delas upp i hanterliga delar och nå ett faktiskt resultat.

De strukturer vi är omgivna med i samhälle och näringsliv är oftast utformade för att undvika att göra fel. Men att inte göra fel är inte längre tillräckligt, utan man förväntas att aktivt göra rätt. Och när vi ställs inför en helt ny situation, med etiska eller rent utav politiska ställningstaganden, kan vi inte finna stödet i regler och bestämmelser utformade för helt andra förhållanden. Det enda man kan utgå ifrån då är organisationens Löfte  den gemensamma överenskommelse man sedan tidigare byggt upp om vilka vi vill vara och vad vi vill stå för inför kunder, ägare och samhället i övrigt.

Genom sin egen fascinerande resa visar Karjel hur man föder framgångsrika organisationer genom att skapa drivkraft hos individen. Hur man går från den enskildes rädsla att misslyckas till en gemensam vilja att uppnå något stort. Karjel påtalar vikten av att individen får ta eget ansvar. Han visar med konkreta exempel på hur samarbete uppnås och hur beslutsprocesser under press kan förstås och underlättas.

Hållbart medarbetarskap är inte värdeord på PowerPoint-bilder som man visar sin personal två gånger om året, utan en gemensam känsla och förståelse som sitter grundat i hela organisationen. Och vår tids kvalificerade arbetskraft kan inte lockas till anställning och sedan hållas kvar med bara hög lön och generösa förmåner, utan avgörandet faller ofta på om arbetsgivaren visar sig stå för äkta värden inåt och utåt. Men tar man ställning, måste man också göra val som har konsekvenser. Dilemman kommer att uppstå som har ett pris, vissa kunder vänder en ryggen, några medarbetare väljer att göra annat då de inte håller med. Men tydligheten ger så mycket annat: en otrolig robusthet i organisationen och lojalitet hos kunder och medarbetare som inte kan vinnas på något annat sätt.

Robert Karjel är en föreläsare som har förmågan att koppla sina egna erfarenheter till era utmaningar. Det gör att upplevelser från så udda miljöer som den bland pirater utanför Somalia eller i förhandlingar på högsta politiska nivå med Pentagon, blir relevanta i helt andra sammanhang där hållbara organisationer måste formas och våra resultat uppnås.

Hållbart medarbetarskap handlar ytterst om att kunna hantera snabba omkast och oväntade dilemman. Avgörande är att handlingar måste grunda sig i att vilja åstadkomma något och fastna i rädslan att göra fel. Robert Karjel ger verktyg för hur du ska känna igen detta hos dig själv och andra sam hur du gör för att ta dig ur det.

Han skräddarsyr sina föreläsningar utifrån perspektiven ledarskap, medarbetarskap eller som ren inspiration, från kortare föredrag till heldagar med workshops. Allt baseras på en ovanlig, dramatisk och djupt berörande historia.

Robert Karjel har civilingenjörsexamen i Teknisk Fysik, har utbildats vid amerikanska Marinkåren och under 2005 var han Copeland Fellow vid anrika Amherst College. Karjel har gett ut fem romaner, som sålt i mer än tio länder. Han föreläser på svenska och engelska. Robert är en av Sveriges mest uppskattade talare inom ledarskap och medarbetarskap. Han har genomfört hundratals utvärderade föreläsningar i näringsliv och offentlig sektor. Han snittar fantastisk 4,91 av 5,00 i kundernas utvärderingar.

Exempel på teman och rubriker

 • Lagsamverkan, Medarbetarskap, Teamwork
 • Ledarskap under påfrestande förhållanden

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  " Vi i Partille kommun har sedan flera år ett fint samarbete med Skillspartner. Vi får alltid ett genuint proffsigt och engagerat bemötande. Jag brukar vända mig till Skillspartner och förklara vad vi söker. Därefter får jag flera förslag och vi talar oss fram till ett lyckat event. Min kontaktperson hos Skillspartner är utöver sin yrkeskompetens också en sån där sprudlande och varm person som det är lätt att trivas omkring. Så när hon hör av sig via telefon eller dyker upp på evenemangen som bokats kan man inte bli annat än glad! "

  Maria Dahl, Partille kommun

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision