Intresseanmälan

Simon Beyer Digital strateg & författare

Fotograf
Sören Wilks

Den digitala omställningen

Simon Beyer är den digitala ledaren vars föreläsande ledde till att Simon skrev en bok för att fler personer i Sverige ska få möjlighet att förstå vad digitalisering verkligen handlar om.

Simon Beyer har en bakgrund från såväl multinationella företag som start-ups. Idag är Simon Partner samt Chief Strategy Officer på Ingager, en byrå som hjälper några av världens största varumärken med digitala frågor. Simon är även kursansvarig på Berghs School of Communication och en flitigt anlitad föreläsare inom digital omställning. 2018 utsågs Simon till en av Sveriges populäraste föreläsare och han medverkar ofta som expert i media. Tidigt under 2019 släppte Simon boken ”Den digitala omställningen – strategier och perspektiv” som fått ett varmt mottagande.

Presentation

Simon Beyers engagemang för frågor kopplade till digitaliseringen lyser igenom under föreläsningarna och som åhörare väcks en nyfikenhet på att öka den egna förståelsen kring en av vår tids stora frågor. Varje föreläsning anpassas för att skapa värde och relevans för åhörarna. Aktuella exempel hämtade från verkligheten gör att föreläsningen känns som en underhållande omvärldsanalys.

Tekniken är bara ett verktyg enligt Simon och istället är det människans utvecklade beteende som driver fram behovet att hitta nya lösningar som kan skapa värde för kunder och användare. Genom att förstå hur omvärlden utvecklas på såväl makro- som mikronivå ökar sannolikheten för organisationer att anpassa sig till en värld som ständigt utvecklas.

För att undvika att gamla lösningar används för att lösa nya problem krävs att företag vågar stanna upp och lyfta blicken. Simon lyfter fram ledarskap, kultur, samarbete och det eviga lärandet som några faktorer som kan vara till hjälpa för företag som vill skapa värde på riktigt.

Simon förklarar vad du och din organisation kan göra här och nu för att vara bättre rustade när såväl samhället som vårt beteende förändras i rask takt. Det är inte teknik som är lösningen på våra utmaningar, teknik är bara ett verktyg.

Exempel på teman och rubriker

Digital Darwinism
Världen förändras, snabbare än tidigare, och de organisationer som är bäst på att anpassa sig kommer klara sig bäst över tid. Konkreta tips som är applicerbara för alla verksamheter.

Värdeskapande i en ny värld
I allt större utsträckning är det användaren eller kunden som bestämmer och företag behöver hitta nya vägar att skapa värde och bibehålla konkurrenskraften. Föreläsningen ger flera enkla men användbara tips för att företag ska kunna hitta nya vägar till värdeskapande.

Framtidens digitala kommunikation
Det blir allt svårare att nå fram med sitt budskap när vår uppmärksamhet är fragmenterad. För att hantera en allt mer komplex digital kontext krävs en förståelse för såväl makro- som mikrofaktorer eftersom användarnas beteende är ett resultat av omvärldens utveckling. Föreläsning förklarar vilka steg som organisationer behöver ta för att på sikt nå fram till nya kunder och användare.

Ytterligare exempel på föreläsningsområden/rubriker;

 • Digitalisering
 • Digital affärsutveckling
 • Digital omställning; perspektiv och strategier
 • Digital transmission
 • Värdeskapande digitalisering
 • Digitala strategier
 • Sociala medier
 • Facebook

Referenser

Kursen var helt fantastisk. Vilken kompetent och engagerad föreläsare!

En mycket bra kurs – tydligt och lätt och ta till sig. Kursledarens kompetens var riktigt imponerande.

Simon beskriver de senaste trenderna på ett sätt som tar bart komplexiteten och får informationen att hänga kvar. Jag rekommenderar skarpt Simons föreläsningar, både som inspiration men även som information om de senaste trenderna! 
Advanze Consulting Group

Simon Beyer – En energifull och nyfiken föreläsare med hög intensitet som är expert på att se trender och vad som är aktuellt just nu. Uttryck och engagemang är så intensivt att lyssnaren omöjligt kan släppa fokus.
Marknadsprojektledare, Atea

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards