Leda med känsla

Torbjörn Nilsson föreläser om hur man arbetar mot samma mål, skapar man delaktighet, harmoni på arbetsplatsen och han lyfter fram konsekvenser av när det finns en ”vi – och domkänsla” bland de anställda?

Torbjörn arbetar idag som föreläsare, författare och inspiratör för organisationer och i olika idrottssammanhang. Han har bland annat skrivit boken Leda med känsla, som beskriver innehållet i hans föreläsningar.

Presentation

Torbjörn Nilsson föreläser om laganda, hur den skapas och vad som kan skada den. Föreläsningen belyser hinder och möjligheter som uppstår då grupper skapas, förändras och utvecklas. I de processer som uppstår när grupper befinner sig i sin utveckling förklarar Torbjörn hur och varför olika omständigheter uppstår på vägen där omständigheterna är kopplade både till ledarens och medarbetarens ansvar. Han beskriver också hur viktigt det är att få alla att tillsammans arbeta mot ett gemensamt mål, vilket är avgörande för om en grupp ska kunna utvecklas optimalt och på så sätt kunna prestera bättre.

Bakgrunden till detta resonemang är en modell som kallas IMGD, vilket står för Integrative Model of Group Development. Det är en teoretisk modell, framtagen av professor Susan A Wheelan vid Temple University i Philadelphia, som utvecklades för att kunna fastställa var grupper befinner sig i sin utveckling.

Teambildningsprocessen
Torbjörn Nilsson föreläser också om att ”göra varandra bra” på sin arbetsplats. Det fordras då att man lär sig att förstå sina medarbetares styrkor och svagheter och kan anpassa sig till att alla kompetenser i företaget kommer organisationen till godo. Här förmedlar han sina erfarenheter från ett 25-årigt ledarskap inom elitfotboll och överför detta till näringslivet. Han menar att det finns många likheter, men också en del olikheter som är värdefulla i arbetet med en organisations utveckling. Man behöver inte vara fotbollsintresserad för att förstå hans budskap.

Kick-off med föreläsning och teamövningar
Skulle ditt företag vara intresserad av en kick-off med föreläsning och/eller olika teamövningar (som är kopplade till det han föreläser om, se ovan) är det något som planeras utifrån de behov och önskemål som just ditt företag eller organisation har.

Bakgrund
Torbjörn Nilsson har tidigare en lång meritlista inom elitidrott både som spelare och ledare. Hans erfarenheter från att ha spelat fotboll sträcker sig alltifrån tidig karriär i moderklubben Jonsereds IF fram till spel i IFK Göteborg, FC Kaiserslautern, PSV Eindhoven och Svenska Landslaget. Efter sin aktiva tid som fotbollsspelare startade han sin tränarkarriär. Han började i sin moderklubb Jonsereds IF, Örgryte IS, Oddevold IK, Västra Frölunda, BK Häcken, U21-landslaget, Kopparberg/Göteborgs FC och assisterande tränare i IFK Göteborg. Torbjörn har varit med att föra upp tre av dessa lag i Allsvenskan, ett till Superettan och vidare fört Kopparberg/Göteborgs FC till två cup guld. Fyra av dessa lag har gjort sina bästa resultat i föreningens historia under hans ledarskap. Vidare utmärkelser under hans fotbollskarriären har belönats med ett antal priser som; två SM-guld, två cup guld, UEFA Cupmästare, skyttekung i Europacuperna tre gånger, skyttekung i Allsvenskan , Guldbollen och Lisebergsapplåden mm.

Exempel på teman och rubriker

 • Att göra varandra bra
 • IMGD-modellen
 • Teambuildning
 • Företagskultur (det som sitter i väggarna)
 • Motivation
 • Struktur kontra frihet
 • Feedbacksystem
 • Kroppsspråk
 • Spelförståelse inom näringslivet
 • Mental träning
 • IMGD-modellen

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag är väldigt nöjd över samarbetet med Skillspartner. De är lyhörda och kommer alltid med bra förslag på föreläsare utifrån mina önskemål och ramar. Samarbetet är smidigt och de är lätta att nå och kommunicera med.  Resultatet är alltid mycket kvalitativa och omtyckta föreläsningar som deltagarna lovordar."

  Sonia Koppen, Vision

  "Vi anlitar Skillspartner eftersom det är otroligt tryggt, pålitligt och med snabb återkoppling. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. Skillspartner har fingertoppskänsla och en professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Skillspartner.  Ni kommer inte att bli besvikna."

  Ingemar Gustavsson, Actemium