Motivation och kreativitet i distansledarskap

Leda på distans kan vara både flexibelt, befriande och utmanande. Allt fler ledare leder idag sina medarbetar helt på distans eller tidvis på distans.

Allt fler ledare väljer att anlita en certifierad coach, även om den personen på distans via webb eller telefon/mobil.

Coachen kan få ledare att finna fler strategier, motivation, problemlösningar, stärkt självförtroende och självkänsla. Genom en coachprocess kan även kreativitet, reflektioner få den som blir coachad att upptäcka fler av sina styrkor, förmågor och kunskaper.

Allt detta kan även coachen om så behövs få den som blir coachad att bli stärkt i. Det handlar till stor del om att stärka befintliga styrkor.

Coaching passar de som vill framåt.
– Peter Höckert

I en coaching utgår man från nuläge och identifierar önskat läge. Coaching manar till aktivitet, handlingsplan och att arbeta mot mål samt ta lärdom av målresan.

Ledare som blir coachade upplever i många fall att hen finner uppslag och verktyg för att mer kunna stärka sina medarbetare och få dem att även våga mer om så behövs. Coaching bidrar även till att få ledaren finna verktyg för att upplevas som mer närvarande och stöttande för dina medarbetare.

Peter Höckert, erfaren och efterfrågad coach, utbildare och föreläsare inom ledarskap, kommunikation och teamutveckling.

– Om en ledare börjar jobba mera lösningsorienterat smittar det av sig på hela organisationen, säger Höckert.

Alla företagare samt högsta ledningen i bolag behöver påminnas om, och lära sig, att inte bara prata om och fokusera på problem och elände.

I riktigt små företag, som kanske inte sysselsätter andra än ägaren, är det livsviktigt att dagligen kunna se det positiva för att finna fler konkreta handlingar för att orka kämpa vidare.

– Lösningar finns ofta där, det gäller att tänka rätt och programmera hjärnan att kunna se dem, säger Höckert.

Vill du ta reda på om coaching är något för dig? Kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt startup samtal med Peter Höckert, helt utan bindningskrav.

I det första samtalet berättar Peter om vad coaching är, hur det fungerar i praktiken och vad du eller er organisation kan vinna på det.

Om coaching sedan är något för dig bestämmer du först efter samtalet, i lugn och ro, då all fakta är på bordet.

Läs om programmet stärkande coaching på distans via Skype eller Teams

Peter Höckert är certifierad ledarskapscoach/affärscoach enligt EMCC EQA Practitioner och kan genomföra coaching på svenska eller engelska. Peter har coachat människor på olika nivåer i olika branscher  i 15 år.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg