Intresseanmälan

Göran Adlén Föreläsare, rådgivare, författare, trendspanare & omvärldsanalytiker

Fotograf
Knut Koivisto

Gasa i uppförsbacken - framtidsspaningar om omvärld och framtidens arbetsplats

Göran Adlén är en av Sveriges mest anlitade föreläsare och framtidsanalytiker. Hans föreläsningar ger inspiration, tankar och reflektioner om vad som kommer att hända i framtiden oavsett om han talar om framtid, digitalisering, kommunikation. Göran passar som föreläsare oavsett om det är det stora eventet med flera tusen deltagare eller om det är en föreläsning för en ledningsgrupp eller styrelse, föreläsningar på kickoffer, inspirationsdagar, kundträffar och branschträffar.

Görans främsta egenskap är att han har en förmåga att sätta sig in i organisationernas specifika problem och utmaningar. Allt är skräddarsytt! Allt är aktuellt!

Missa inte Göran Adléns aktuella öppna webinarium Ramar och Kramar och allt däremellan>>
En workshop tillsammans med föreläsaren och kommunikationsexperten Anders Lundin. En workshop om hur man skapar en fantastisk organisation där vi handlar istället före vackra ord. Där vi känner psykologisk trygghet och tillit till varandra.

Presentation

Göran Adlén är utbildad civilekonom från Lunds Universitet och han hade tidigt bestämt sig för en akademisk karriär. Det blev dock inte så utan han fick jobb på Industriförbundet och SAF i Stockholm, gick därefter till ett innovationsföretag där han blev VD, för att sedan fortsätta till reklambyråvärlden och har arbetat på några av Sveriges då mest ansedda reklambyråer.

Under reklambyråtiden började Göran undervisa på IHM Business School och Berghs i marknadsföring och marknadsanalys. 1995 blev han utsedd till bästa lärare. 1999 lämnade Göran reklambyråvärlden och började föreläsa på heltid. 2002 började han skriva trend- och omvärldsrapporter och har sedan producerat sjutton trendrapporter. Han har även skrivit sex böcker varav den första ”Framtiden är inte vad den brukade vara” blev utsedd till årets ledarskapsbok.

Göran Adlén är en av Sveriges mest prisbelönta föreläsare genom tiderna och har bland annat vunnit Årets Föreläsare 2014 och fick 2015 Narrenpriset som är eventbranschens motsvarighet till Grammy eller Guldbaggen. 2022 var han nominerad till Stora Talarpriset och med på listan Sveriges 100 hetaste talare (vilket han varit de senaste fem åren).

Göran har gjort över 4 000 föreläsningar och efter hans föreläsningar får vi alltid höra att han är inspirerande, energigivande, underhållande och han fångat kundens önskemål. Han har en unik förmåga att sprida optimism utan att använda sig av klyschiga floskler. Han håller sig ständigt uppdaterad och ger kunderna en totalupplevelse genom sitt karaktäristiska sätt att föreläsa. Hans främsta egenskap är att han har en förmåga att sätta sig in i organisationernas specifika problem och utmaningar. Allt är skräddarsytt! Allt är aktuellt!

Göran är också bra på att skapa interaktion i rummet och få deltagarna med sig. Han är en van workshopledare med fantastisk förmåga att få deltagarna att känna sig sedda och involverade.

Exempel på teman och rubriker

Gasa i uppförsbacken
Tuffa tider. Hemska tider. Eller helt fantastiska och härliga tider med massor av nya möjligheter. Vi går in i en period med högre ränteläge, högre inflation och en lågkonjunktur. Hur djup vet vi inte ännu? Men en sak vet vi att de nu du ska satsa. Det nu du ska satsa lite extra på marknadsföring när konkurrenterna skär ner. Det är nu du kan rekrytera den personal som du verkligen vill ha. Det är nu du har chansen till att bygga upp en ännu bättre verksamhet. Det är nämligen i de tuffa uppförsbackarna slaget avgörs. Det är dags att kora vinnarna nu. Vi får oftast höra att vi inte ska titta bakåt, bara framåt. Det är så fel. För det är i historien svaren finns.

Den här föreläsningen är en optimistisk framtidsspaning, men som blickar bakåt i den ekonomiska historien. De allra flesta företag och organisationer gör helt fel. De gasar när alla andra gör det. Gör tvärtom. Tänk tvärtom. Våga satsa nu. Inte sedan. För det är de som satsar när det är som tuffast som blir vinnare när allt vänder igen. För det vet alla att efter en uppförsbacke så kommer en skön underbar nedförsbacke. Längst fram i den nedförsbacken kommer den som som vågat satsa lite extra i uppförsbacken.

Den här föreläsning kan varieras i längd och utformning och en stor fördel är att koppla ihop den med en workshop där man skapar förutsättningar för att just kunna våga gasa i uppförsbacken.

Efter den här föreläsningen så får vi alltid höra att Göran gav oss hopp, framtidstro och en himla massa energi.

Framtidens arbetsplats
Hur skapar man den där fantastiskt arbetsplatsen som alla trivs på och alla vill jobba på? Det är vad den här föreläsningen handlar om. En arbetsplats som inte ser ut som den gör idag. Vi kommer möta Generation Z med helt nya krav.  En generation som inte förstår att det är vid kaffemaskinen det sker mirakel eller varför ska man fika klockan 15.00.

Det kräver ett nytänk och det räcker inte att kasta ur sig ord som hybrid eller flexibel. Det krävs något mer. Nya sätt att arbeta, nya sätt att forma den framtida arbetsplatsen för att det ska kunna bli en attraktiv arbetsplats. Arbetsplatsen kommer att vara i en ständig förändring och forskningen blir allt intensivare hur vi skapa den fantastiska arbetsplatsen. Det räcker inte med att prata om självledarskap och tillit. Det måste skapas förutsättningar.

Den här föreläsningen är inspirerande och engagerande och baseras på exempel på företag som lyckas tänka nytt och på den forskning som gjorts efter pandemin där vi fick chans att att arbeta på nytt sätt. Det kommer att vara nödvändigt för trots att vi kommer se en ökande arbetslöshet närmaste åren så kommer vi se stor arbetskraftsbrist i många branscher och då gäller det att se till att man är attraktivast. Hur vi ska locka talangerna och med vad är en viktig del i den här föreläsningen.

Den här föreläsning kan varieras i längd och utformning och en stor fördel är att koppla ihop den med en workshop där man skapar förutsättningar för att kunna bli den attraktiva framtida arbetsplatsen.

Den här föreläsningen ska du boka om du vill få in energi i organisationen. Inte en massa tomma ord utan tankar om hur vi kan skapa en bättre arbetsplats, där vi trivs och där vi presterar ännu bättre.

Referenser

Göran Adlén har det mesta – budskap, humor och skapade en positiv stämning. För att inte tala om alla igenkännande skratt.
Luftfartsverket

Entusiastisk, driven, karismatisk. Tydlig men även rolig och med ett stänk av allvar.
Öhrlings PriceWaterhouse Cooper

Mycket kompetent trendanalytiker och talare. Estradör som har förmågan att presentera ett allvarligt problem på ett fängslande och underhållande sätt.
Styrelseakademien

Gick dit med höga förväntningar och han levererade. Rolig, intressant och tankeväckande att lyssna på.
Arthur D. Little

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg