Jubileumsföreläsning med Göran Adlén

Publicerat: 3 april, 2024

Nu har du chans att boka Göran Adléns Jubileumsföreläsning ”Vad var det jag sa, egentligen?” till specialpris.

Se inte bakåt, bara framåt. Framrutan är så mycket större än backspegeln. Detta har du hört gång på gång. Men stämmer det verkligen? Finns svaren inte snarare i historien, i backspegeln?

Under tjugofem år har Göran Adlén föreläst om framtiden och trender. Han har gjort nitton trendrapporter, skrivit åtta böcker och föreläst för över 100 000 personer. Han menar att alla svaren finns genom att studera historien. Vi missar gång på gång att stanna upp och reflektera. Hans slutsats är att vi är långsamma trots att vi har gott om tid. Varför sker utvecklingen inte så snabbt som vi tänker? Och varför upprepar sig historien gång på gång? Varför gör vi samma misstag om och om igen?


När Göran talade om AI 2002, lyssnade ingen. När han 2007 sa att vi alla skulle bli våra egna mediehus, möttes han av likgiltighet och ifrågasättande. Och när han 2016 förutspådde hybridarbetsplatser, möttes han av småleenden. Listan på saker kan göras lång på saker som idag blivit en realitet. Idag skrattar ingen åt dessa förutsägelser.

 I denna föreläsning utgår Göran från historien, som tar sin början 1999 mitt i den nya ekonomin. Vad kan vi lära oss av de senaste tjugofem åren? Vilka stora misstag har begåtts? Vilka felbedömningar har gjorts? Och vilken trend har plötsligt blivit framträdande? När blir en trend en långsiktig föndring snarare än en kortvarig fluga?

 Göran delar generöst med sig av både träffsäkra förutsägelser och saker som inte blev som han trott. Allt för att ge publiken insikter och tankar om varför det är ett måste att studera historien för att förstå framtiden. Med hjälp av olika AI-verktyg har han analyserat alla sina trendrapporter, trend för trend,  för att se hur väl de olika trenderna har stämt överens med verkligheten. När ChatGPT fick ge sitt omdöme efter att ha analyserat trendrapporten från 2003 blev omdömet det här ”Författarens förutseende om dessa trender, särskilt med tanke på hur specifika och detaljerade några av dessa förutsägelser var, visar på en djup förståelse för samhälleliga, ekonomiska och teknologiska strömningar. Genom att peka på både kortsiktiga och långsiktiga fenomen, så verkar författaren ha en stark förmåga att koppla samman nuvarande händelser med framtida resultat.”

 Detta är en underhållande interaktiv föreläsning fylld med skratt, reflektioner, insikter och många aha-upplevelser. Du får lära dig varför ett försprång i framtiden kan uppnås genom att studera det förflutna. Det är först då du kan bli riktigt framgångsrik.

 Och nu till det allra bästa. Denna föreläsning erbjuds till ett speciellt jubileumspris. Eftersom det är 25-årsjubileum, är priset 25 000 kr exklusive moms och resekostnader. Föreläsningen måste bokas före den 1 juni 2024 och kan genomföras mellan den 15 maj och 12 november 2024.

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Skillspartner är alltid lyhörda för våra behov och levererar utifrån dem förslag som också motsvarat våra förväntningar. Jag rekommenderar andra varmt att anlita Skillspartner."

  Ann-Sophie Gustavsson, Ringhals AB

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards