Tänk dig att du går in i ett rum och känner dig riktigt välkommen…

Publicerat: 22 augusti, 2023

Du upplever att du får vara med och påverka, att du får använda dina styrkor och att du bidrar till gruppen. En grupp där vi trovärdigt skickliggör varandra.

Det är en plats fylld av värme där alla blir bekräftade, sedda och lyssnade på. Där mod och trygghet går hand i hand. En varm plats där alla tränar på att ta en lojal position för att bli goda medarbetare som stärker den kollektiva kompetensen. Det innebär att det finns en grundläggande överenskommelse om individens ansvar. Att varje person övar och reflekterar på att tolka positivt. Att alla har som mål att leta, så långt det är möjligt efter den goda intentionen, i det andra säger och gör. I en varm grupp vågar medlemmarna fråga, kläcka idéer och uttrycka avvikande uppfattningar.

Varje person sköter sin egen uppgift samtidigt som hen arbetar för att helheten ska bli bättre.

Gruppens värderingar och kultur präglas av att alla vill uttrycka allt som kan tänkas påverka vår chans att lyckas direkt. Att om någon påtalar något för någon annan, har mottagaren ansvar för att fundera över om det finns något att lära av budskapet, oavsett om den gillar innehållet eller hur det förmedlades. Misstag lyfts fram för att skapa lärande och att olika ståndpunkter ses som en naturlig del av vardagen. Där fokus ligger på meningen och själva syftet med verksamheten.

Att arbetsgruppen reflekterar, utmanar och klargör vilka utmaningar man är satt att lösa.  Att man tydliggör vilka resurser man har och vem som ska göra vad.

Den grundläggande frågan som löper rakt igenom hela verksamheten är:

Så som vi agerar just nu, leder det till att vi uppnår intentionen och löser det vi är satta att göra på bästa sätt. Där varje person sköter sin egen uppgift samtidigt som hen arbetar för att helheten ska bli bättre.

Vi kan säga att vi skickliggör varandra på riktigt när vi alla känner oss bekräftade,  får använda våra styrkor och känner att vi bidrar till gruppens prestation.

Vad kan du göra för att få andra att våga, uppleva sig bekräftade och känna sig riktigt välkomna?

Gästskribent: Anders Lundin


Anders Lundin föreläser och leder workshops där man får träna direkt på att skickliggöra varandra. Om du söker efter en föreläsare som kan förse ditt team eller publik med kunskap, inspiration och tankar för att öka tilliten och den psykologiska tryggheten, så är Anders Lundin ett självklart val. Boka honom idag för en föreläsning som garanterat kommer att göra skillnad för er.

Anders har en fantastisk förmåga att lyssna in på ett både omtänksamt och nyfiket sätt, samtidigt som han inte värjer sig för att ställa de viktiga frågorna som skulle kunna upplevas för närgångna men som i hans sällskap alltid leder till en djupare förståelse och en mer givande dialog. Nära men aldrig obehagligt. Oavsett om samtalet rör en person, en ledningsgrupp eller en stor publik, sprider Anders värme och välvilja som skapar förtroende och tillit, och det är i det skeendet verklig förändring kan ske.”


 

Intresseanmälan

Stockholm
08-684 049 24
Göteborg
031-130 700
Malmö
040-40 50 10
Därför ska du anlita oss
Lyhörd, kunnig rådgivning
Snabbt svar
Stort nätverk av talare
Trygghetsgaranti

  * Obligatoriska fält
  Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår Integritetspolicy

  Kundutlåtanden

  "Jag känner mig alltid trygg med att Skillspartner håller en mycket hög servicenivå. Vi arrangerar föreläsningar för våra klienter, tjänstemän, som är i omställning. Vårt mål är att bjuda på inspiration. Skillspartner är lyhörda, lämnar bra förslag och svarar snabbt. Det känns enkelt, lättsamt och personligt. Det träffar alltid rätt och både vi på TRR och våra deltagare går nöjda från föreläsningarna. Jag kan varmt rekommendera Skillspartner."

  Anna Karin Laurenius Kohle, TRR Göteborg

  "Vi får alltid insiktsfulla och träffsäkra förslag på talare och inspiratörer från Skillspartner och de är ett bra bollplank i processen."

  Fredrik Göransson, Nine Yards